Recenzie~ Apă pentru elefanţi de Sara Gruen

untitledApă pentru elefanţi” a fost, pentru mine, una dintre cărţile acelea pe care te gândeşti mereu să le citeşti, dar parcă niciodată nu se iveşte ocazia. Libris, librărie online unde puteţi comanda o grămadă de cărţi online, atât în română căt şi cărţi în engleză mi-a oferit această ocazie aşa că, acum că am citit şi această carte, pot spune că nu a fost nici sub, dar nici deasupra aşteptărilor mele.

După ce rămâne fără părinţi şi fuge de la facultate, Jacob Jankowski sare într-un tren oarecare, ce se dovedeşte apoi a fi trenul unui circ. Este angajat pe post de veterinar şi pare că intră rapid în graţiile directorului de manej, deşi acesta se va dovedi cu fiecare ocazie mai mult un duşman puternic decât un prieten. Întreaga acţiune se învârte in jurul lui Jacob, al lui August, directorul sus-menţionat, al Marlenei, soţia acestuia şi al animalelor circului, în special elefănţica Rosie. Deşi circul pare un loc plin de râsete şi veselie, în culise răul poate pândi de oriunde.

Cartea nu m-a impresionat foarte tare; poveşti despre triunghiuri amoroase s-au tot scris, deşi recunosc că n-am mai citit una care să aibă drept cadru circul. E o poveste frumoasă, dar nu spectaculoasă. Ce mi-a plăcut într-adevăr e faptul că istorisirea, deşi e făcută la timpul pezent, este de fapt o rememorare a timpului petrecut la circ a lui Jacob cel de „90 sau 93 de ani”, acum doar un bătrân uitat de familie într-un azil; da, părţile astea, precum şi finalul, m-au întristat – speram totuşi ca şi povestea în sine să mă emoţioneze mai tare…

Photobucket

P.S. Nu, n-am păţit nimic:))…Simţeam doar nevoia de o pauză, care nu credeam că va fi aşa de lungă..şi nici nu sunt sigură că-s gata să mă întorc.
P.P.S. Apă pentru elefanţi e cartea care s-a citit luna aceasta la clubul de lectură de pe Bibliodevafiliala3, unde in curând va aparea şi un articol despre aceasta, aşa că dacă vă intereseaza discutiile puteti trece pe acolo:)

9 comentarii (+add yours?)

 1. BuburuzaBia
  iul. 30, 2013 @ 21:10:17

  Oh, aveam sperante mai mari. Am vrut si eu sa citesc aceasta carte, parea asa captivanta… :( macar stiu ce sa evit. :) poate filmul e mai bun.

  Răspunde

  • Sayuki
   iul. 30, 2013 @ 21:26:54

   N-am zis neaparat ca nu-i buna ori ca e de evitat, dar nu prea m-a prins pe mine..Poate e chestie de gusturi, poate e de vina si faptul ca nu prea am avut pofta de citit, dar in general am auzit mai mult pareri bune despre carte:)

   Răspunde

 2. BuburuzaBia
  iul. 30, 2013 @ 21:14:52

  P.S. Ma bucur sa aud ca esti bine :)

  Răspunde

 3. Simona Husaru
  iul. 30, 2013 @ 21:35:39

  Eu am văzut filmul însă nu am apucat să citesc cartea. Nu cred că m-ar impresiona. Filmul a avut doar câteva aspecte interesante/impresionante..în rest…:-??.

  Răspunde

 4. lirenna
  iul. 31, 2013 @ 08:27:04

  Bine-ai venit inapoi! Eu am vazut doar filmul si a fost impresionant mai mult pe final, deci nu prea cred ca o sa iau cartea

  Răspunde

  • Sayuki
   iul. 31, 2013 @ 22:53:08

   Ma amuza cand aud o gramada de pareri de bine despre o carte/film, apoi ii fac si eu o recenzie in care spun ca nu mi s-a parut asa grozava si constat in comentarii ca nu sunt singura cu aceasta parere:)

   Răspunde

 5. Raluca
  aug. 02, 2013 @ 11:42:56

  Hei , ai primit o leapsa de la mine: http://ralusword.wordpress.com/2013/08/02/leapsa-2/ .^^

  Răspunde

 6. Trackback: Nou în bibliotecă…(26) | Sayuki's blog
 7. Trackback: Apă pentru elefanţi de Sara Gruen – la Clubul de lectură “Să povestim despre-o carte” | bibliodevafiliala3

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: