Idei Creative: Decorațiuni pentru bradul de Crăciun

Anul acesta este al doilea an în care împodobesc bradul de Crăciun și la București – un brăduț mititel dar în care intră mai multe globulețe decât ai crede. Și pentru că n-am în spate ani de cumpărat globulețe, așa cum e cazul bradului de acasă de la Constanța, dar și pentru că globulețele pe care le-am văzut în hipermarketuri în ultimii ani mi se par fie că n-au nimic special, fie că sunt de-a dreptul urâte, am decis să-mi fac propriile decorațiuni pentru brad.
Spre deosebire de alte articole din seria „Idei Creative”, acesta nu va fi unul de tip tutorial, ci doar unul inspirațional, prin care sper să vă încurajez să încercați și voi să vă faceți propriile globuri personalizate :).

Am folosit mai multe tehnici/materiale, așa că le voi lua pe rând, cu detalii care sper să vă ajute în cazul în care vreți să încercați ceva asemănător.
Bazele pentru globulețele făcute de mine sunt chiar globuri cumpărate din hipermarkeruti, simple și la prețuri foarte mici (în jur de 1 leu bucata) sau globuri luate din magazinele de hobby, care nu știu exact din ce sunt făcute, ceva asemănător cu un carton, dar ambele variante pot fi folosite pentru oricare dintre modelele pe care vi le voi prezenta.

Voi începe cu globurile pictate, pentru că în această categorie sunt cele mai multe. Eu am folosit culori acrilice, pentru că spre deosebire de tempera/acuarele, acrilicele sunt rezistente la apă.
Acesta cu omul de zăpadă e preferatul meu. Am pictat pe un glob albastru închis luat din Auchan cu undeva până într-un leu dacă-mi amintesc bine.

Acesta este pe un glob ca și cel de sus, dar pe alb. Am adăugat și puțin sclipici argintiu pe bobițele roșii de ilex, dar nu prea se vede în poză.

Globul acesta l-am luat pentru că mi-a plăcut mult forma. Am pictat banda de pe mijloc, dar nu mă prea mulțumește și mă gândesc să-l șterg și să fac altceva, dar încă n-am avut răgaz să mă ocup și de asta.

Și ulrimul din seria globuri pictate este unul în care am combinat mai multe idei. Partea din dreapta, de lângă partea verde, este argintie (deși nu-i foarte clar în poză..), la fel ca delimitarea dintre fâșia verde și cea roșie. Acest argintiu este de fapt o ojă argintie pe care am primit-o acum două Crăciunuri și pe care n-am folosit-o niciodată pe unghii dar pe care o ador în contextul DIY-urilor.
Steluțele aurii le-am facut cu un perforator steluță, dintr-un carton auriu pe care l-am primit cu prăjituri la o cofetărie. Și acesta e unul dintre preferatele mele :).

Următorul glob este unul mai palid de felul lui, pe care l-am făcut cu tehnica șervețelului. Am folosit un șervețel albastru deschis cu bulinuțe albe, peste care am pictat câțiva fulgi de nea și am adăugat un pic de sclipici argintiu. Inițial n-am fost prea mulțumită de ”cocoloașele” pe care le-a făcut șervețelul, pentru că-i destul de greu să împăturești ceva rotund, dar acum mi se pare că are un efect ca de gheață și mi se pare interesant.

Acest glob este o combinație între tehnica șervețelului și acrilic. În ambele imagini este același glob, având mai multe fețe. Cele cu model sunt făcute cu șervețel, celelalte sunt vopsite simple și apoi lipite câteva steluțe tot din șervețel. Argintiul dintre fețe este aceeași ojă despre care vă vorbeam și mai sus.

Am și un glob pentru n-am folosit nicio bază cumpărată, ci l-am făcut din lut (nu-s sigură dacă așa se cheamă în magazine, dar e acea pastă ca un lut, albă sau maronie, din pare poți modela diverse și se întârește dacă o lași o zi să se ușuce – nu Fimo, ceva mai ieftin și în cantitate ceva mai mare). După ce s-a uscat l-am vopsit cu un strat de acrilic alb și l-am desenat folosind un liner negru și carioci.

Și ultima idee este una care mi-a plăcut foarte mult, și de-asta am făcut-o și de două ori, după cum se vede. Sunt conuri de brad (cel mai mic este unul obișnuit, iar celălalt, cu funda, este unul mai lunguieț – le-am găsit în parc, nu știu să vă spun exact ce fel de conifere sunt). Tot ce trebuie să faceți e să lipiți pompoane mici pe vârfurile conului, apoi să lipiți o agățătoare de baza conului, astfel încât să-l puteți agăța cu capul în jos. Eu am adăugat și o fundă, pentru că mi-a plăcut foarte mult cum arăta acel con și pentru că da, îmi plac foarte mult și fundele :D. Pompoanele le-am cumpărat de la un magazin de hobby, un set de 200 cu 3,5 lei. Le găsiți și prin hipermarketuri din câte știu, dar un pic mai scumpe (dar până în 10 lei din câte îmi amintesc). Dar un bun înlocuitor pot fi ghemotoace mici de hârtie creponată, ceea ce chiar v-aș recomanda dacă aveți conuri micuțe, pentru că pentru conul meu mai mic de exemplu, pompoanele pe care le-am avut mi s-au părut un pic cam mari.

Acestea au fost ideile mele pentru brăduț anul acesta. Care dintre ele vă atrage? Voi faceți decorațiuni de Crăciun, sau folosiți doar din cele cumpărate?

Un comentariu (+add yours?)

  1. Ines
    dec. 14, 2017 @ 23:56:17

    Ultimele decoratiuni de craciun au fost un fel de ornamente in forma de cadou, din diverse cutii de carton mai mici impachetate in satin verde si roz, cu panglici alb cu auriu. Din pacate, nu prea am avut timp sa ma mai ocup de asta in ultimii doi ani, dar ma bucur cand vad ca si altcineva intra in Spiritul Craciunului confectionand globuri :))

    Răspunde

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: