Nou în bibliotecă…(32)

 photo nib-v2_zpsw0ohw5qd.png

S-a terminat sesiunea (cea mai dubioasă și lenesă de până acum), ceea ce înseamnă că m-am întors iar acasă cu un geamantan cu cărți și, până-mi revine pofta de citit, m-am gândit că mai bine fac un „nou în bibliotecă”, având în vedere că următoarea șansă de așa ceva e la vară. Iar am strâns o grămadă de cărți, mai bine de 50 – și ca să mă dezvinovățesc, menționez că cele cumpărate de mine pur și simplu că așa am avut chef, fără nici o ocazie specială, sunt doar vreo 5.

Să începem, căci va fi un articol lung. Ordinea e destul de random.
În august-septembrie-octombrie am participat la campania Te așteptăm în librărie! a Editurii Herald, în cadrul căreia am primit și recenzat Istoria samurailor (cu care n-am poză pentru că e împrumutată), India văzută și nevăzută și Un palid punct albastru.

Și pentru că am fost așa de fascinată de cartea lui Sagan, pe care îl adoram încă dinainte să-l citesc, nu m-am putut abține și mi-am cumpărat și Cosmos, pe care mi-o doream de foarte multă vreme.

cosmosun-palid-punct-albastru

india-vazuta-si-nevazuta


În august am fost la Gaudeamus Litoral, unde editura Nemira a avut iar o bibliotecă plină de cărți foarte ieftine (5/10 lei). Mi-am luat Jocul lui Ender, din care am citit jumătate dar nu m-a prea impresionat, și Furnica electrică, pe care am ales-o pentru că citisem Visează androizii oi electrice, de același autor, și mi-a plăcut.
În ultima zi, ca răsplată pentru c-am fost la târg nu doar ca vizitator ci și ca voluntar, mi-am cumpărat și Omul pictat.

jocul-lui-enderfurnica-electrica

omul-pictatȘi apropo de Nemira, am primit de la ei o grămadă foarte mare de cărți în ultimele luni:

Ultima dorință și Sabia destinului, primele două volume din seria The Witcher, pe care le-am citit prin septembrie și care mi-au plăcut foarte mult și pe care sper să le recenzez curând, căci nu știu de ce le-am amânat atâta.
ultima-dorintasabia-destinului

Umanii de Matt Haig
Ready Player One de Ernest Cline
umaniiready-player-one

Robopocalipsa și Robogeneza, pe care încă nu le-am citit
robopocalipsarobogeneza

– cele trei cărticele ale lui Jill Tomlinson apărute la noi până acum: Bufnița care se temea de întuneric, Pinguinul care voia să afle mai multe și Gorila care voia să se facă mare
bufnita-pinguinul-gorila

– Înainte de cădere, pe care încă nu am citit-o
inainte-de-cadere

Eleganța ariciului, pe care am adorat-o, și O delicatesă, ambele de Muriel Barbery
o-delocatesaeleganta-ariciului

Viața elfilor, tot de Muriel Barbery, și Zgomotul timpului de Julian Barnes, pe care urmează să le citesc
zgomotul-timpuluiviata-elfilor

Un băiat numit Crăciun de Matt Haig
Crăciunul în cele mai frumoase povestiri
un-baiat-numit-craciun

Jucătorii de pe Titan, care e în curs de citire de ceva vreme și sper s-o termin vacanța asta
Lunea începe sâmbăta, pe care tocmai am primit-o și de care sunt foarte entuziasmată, cu toate că nu am citit niciun fel de descriere și habar nu am despre ce e vorba
jucatorii-de-pe-titanlunea-incepe-sambata

Hărțile prevestitoare, volumul 2 din Marile descoperiri – dacă vă amintiți, am dat primul volum la concursul de Crăciun, așa că probabil voi face în curând un concurs și cu acesta :)
hartile-prevestitoare

Ucenicul asasinului – pe aceasta o dețin în varianta în engleză și am și citit-o, deci cred că o să o dau și pe ea unuia dintre voi la un concurs
ucenicul-asasinului

Călătoarea și Talismanul, primele 2 volume din seria Outlander de Diana Gabaldon – pe primul l-am citit prin decembrie, vine curând și recenzia, pe următorul doar ce l-am primit
calatoareatalismanul

Cercul de Piatră – volumul 3 din Outlander, și încheiem cu Femei periculoase, o antologie de povestiri de toate felurile cu protagoniști de sex feminin, de care sunt foarte curioasă
cercul-de-piatrafemei-periculoaseÎncheind cu Nemira, în august a fost ziua mea și m-am cadorisit cu primele două volume din manga Toradora. Îmi doream să dețin o manga de când eram clasa a 6-a, așa că sunt foarte entuziasmată de volumele acestea :D. Am ales Toradora pentru că animeul era unul dintre preferatele mele pe vremea când trăiam cu așa ceva (acum mulți ani) și pentru că are doar 7 volume, fiind mult mai realizabil să ajung să le am pe toate față de seriile manga obișnuite, care au de la 20 de volume în sus.
toradora

Tot de ziua mea am primit My neighbor Totoro – the novel, pe care mi-o doream foarte mult și pe care am citit-o și mi-a super plăcut, cu toate că mi s-a părut oarecum diferită față de film (nu neapărat ca acțiune) și m-a făcut să-l privesc altfel.
totoroÎn seprembrie am fost în vacanță prin mai multe orașe și, cum îmi place să iau cărți ca suvenir, mi-am luat din Sibiu Minunata călătorie a lui Nils Holgerson prin Suedia, varianta în limba germană, care e prea mare și grasă ca să am curaj să încerc s-o citesc, dar pe care am luat-o mai degrabă pentru că era așa mare și grasă și frumoasă și la un preț bun
nils-holgersson

Și pentru că nu m-am putut abține, mi-am luat și din Sighișoara o carte, tot în germană, Ursul cu pălăriile zburătoare, pe care n-am putut-o fotografia pentru că o am la București, dar pe care am citit-o și mi s-a părut foarte simpatică.
baerDe la BookDepository mi-am cumpărat umătorul volum din Anne of Green Gables (am ajuns la volumul 5), iar de pe BetterWorldBooks mi-am comandat Christmas with Anne, pe care mi-o doream de când am descoperit-o pe Anne, dar care nu a fost editată de mult și se găsește cam greu și la prețuri cam mari și am găsit o bucată la acest anticariat din America cu doar 6 dolari și am comandat-o imediat :D. Ce îmi place și mai mult, pe lângă faptul că a călătorit așa de mult până să ajungă la mine, e faptul că a fost o carte de bibliotecă și are pe ea abțipilde și ștampile de la respectiva bibliotecă, ceea ce mi se pare că-i dă o personalitate aparte.

christmas-with-anneȘi vorbind de Crăciun, nu prea citisem cărți cu această temă, așa că în 2016 m-am hotărât să repar acest lucru:
– de la Okian mi-am luat ‘Twas the night before Christmas, o colecție de povestiri care mi s-a părut foarte simpatică
twas-the-night-before-christmas

– de la Libris am primit Expresul Polar
expresul-polar

– și, tot la categoria sărbătoare, de Crăciun am primit de la Lissa Crăciunul Johannei, o carte de colorat foarte frumoasă
craciunul-johannei

– și de la prietenul meu am primit, tot de Crăciun, The blade itself de Joe Abercrombie, pe care a tot ridicat-o-n slăvi suficient cât să mă facă foarte curioasă
the-blade-itselfCândva prin toamnă/iarnă mama și-a cumpărat Arta simplității, pe care sper s-o citesc și eu cândva și care arată foarte drăguț
arta-simplitatii

Și tot prin perioada aia mi-am luat Ultimul imperiu de Brandon Sanderson, pe care o pândeam de o grămadă de vreme să aibă un preț mai decent, dar mereu costa peste 30/40 de lei…apoi s-a redus brusc la 7 lei și-am înhățat-o.
ultimul-imperiuLa începutul anului am primit un voucher de 25 de lei de la Elefant și mi-am luat volumele 2 și 4 din seria Percy Jackson (nu-l aveau pe 3).
Primul volum, Hoțul fulgerului, l-am primit în decembrie de la Libris și mi-a plăcut așa mult cât să mă convingă să continui seria.
percy-jackson

Tot de la Libris am mai primit în ultimele luni:
Oliver Twist de Charles Dickens
oliver-twist

Portret al atistului la tinerețe de James Joyce
portret-al-artistului-la-tinerete

Memorile lui Hadrian
memoriile-lui-hadrianDupă stabilirea rezoluțiilor mele literare de anul acesta, ce implică citirea câte unei cărți din mai multe țări europene, am scotocit puțint internetul, librăriile și anticariatele și mi-am comandat de pe târgulCărții:

Următoarea poveste, pentru Olanda, pe care am abordat-o deja în ianuarie
urmatoarea-poveste

– și Bărbați care urăsc femeile, pentru Suedia, pe care am citit-o deja și a fost genială, dar nu știu încă în ce lună mă voi ocupa de ea, căci pentru februarie am planificat o vizită în Belgia.
barbati-care-urasc-femeileȘi închei cu cele mai recente achiziții:

Tradiționala carte pe care mi-o cumpăr după fiecare sesiune terminată cu bine s-a transformat de data aceasta în două cărți, pentru că:
The Origin of Species mi-o doream de foarte multă vreme și mi-am promis-o în timp ce învățam pentru cel mai urât examen pe care l-am dat vreodată, ca motivație
the-origin-of-species

– iar Goodbye to all that este o biografie din pimul război mondial, despre care nu știu nimic altceva și pe care am luat-o de la anticariat după ultimul examen, pentru că tocmai stătusem 5 ore în facultate, după examen, pentru ca în final să fie degeaba și proful să ne trimită acasă nu înainte de a-mi aduce aminte încă o dată de ce e cel mai scârbos om pe care l-am întâlnit (cum spuneam, a fost cea mai dubioasă sesiune de până acum) – deci eram supărată și aveam nevoie de o carte iar asta m-a atras suficient de tare, mai ales că n-am mai citit nimic cu primul război mondial.
goodbye-to-all-that

Poza cu grămada și gata :)
poza-de-grupVoi ce titluri interesante aveți noi în bibliotecă? Sau ce ați vrea să aveți?

Photobucket

8 comentarii (+add yours?)

 1. Simona (Gummy)
  feb. 14, 2017 @ 19:00:17

  Ohhhh wooow!!! Many many bookies! Să te bucuri de toate. Sper să ai timp să le citești. A fost fain animeul cu Toradora şi mă bătea şi pe mine gândul să iau primul volum însă nu prea mi-a plăcut cum este desenat personajul masculin pe copertă. :))) Mă mai gândesc pe viitor.
  Şi eu aș vrea să lecturez Totoro în acea variantă. Ce fain arată!!! 😊💜💜💜

  Răspunde

  • Sayuki
   feb. 16, 2017 @ 10:03:41

   Cu timpul de citit e cea mai mare problemă, ca la toți cititorii probabil :(.
   În interior diferă un pic personajele față de copertă, cred că așa se întâmplă de destul de multe ori în manga. Mie mi s-au părut simpatice, cu toate că nu sunt exact ca-n anime. Ai putea încerca manga online, să vezi exact cum arată și să te hotărăști dacă-ți place sau nu. Știu că-i foarte enervant să citești o manga la care nu-ți place stilul desenelor :)

   Răspunde

   • Simona (Gummy)
    feb. 16, 2017 @ 10:36:18

    M-am uitat, și ai dreptate. Arată ok la interior. ^_^ Mă mai gândesc pe viitor dacă îmi iau primul volum, căci am deja ceva pe wishlist, tot manga related.

 2. yukiblack
  feb. 18, 2017 @ 17:51:41

  Și eu îmi doresc să-mi iau cât de curând ‘The origin of species’ și cărțile lui Carl Sagan. Îmi place să citesc manga doar dacă am cartea în format fizic, pe telefon/ebook mi se pare destul de anost. Dar sunt destul de scumpe și îmi cumpăr extraordinar de rar. Voiam să mă uit într-un timp la Toradora!
  Muuult spor la citit! >:D<

  Răspunde

  • Sayuki
   feb. 18, 2017 @ 19:15:34

   Recomand Sagan dacă îți plac poveștile despre cosmos, e un foarte bun povestitor, cu toate că scrie nonficțiune!
   Eu citeam prin generală foarte multă manga pe calculator, practic prin manga am ajuns așa pasionată de citit :). Eu le-am luat pe ale mele de pe bookdepository la reducere cu pana-n 30 de lei, mi s-a părut un preț bun pentru un volum manga, căci într-adevăr au prețuri destul de mari, din păcate.
   Mersi, spor la citit de asemenea! :D

   Răspunde

 3. Georgi
  mart. 03, 2017 @ 10:31:09

  Moaaaaammm!!!! Ce de porn!!!
  HAHAHA!
  Da, vreau si eu. Momentan am si niste carti mai de „business”, asa, pe care le citesc, ca sa ma dezvolt.
  „Sa ma cultivez”, ca sa o citez pe o mare intelectuala in viata, Andreea Tonciu.

  Ca, daca nu produc parai la munca, nu am bani nici de self-enertainment.

  Inca nu reusesc sa termin „Cronicile Wardstone”. Mai am de citit cartea 7,8 si 9 si de cate ori dau o comanda, una din ele nu e pe stoc. Mai exact, 7 :)))

  Răspunde

  • Sayuki
   mart. 03, 2017 @ 13:20:46

   Da, atâtea cărți și totuși simt nevoia să dau o comandă gigantică de cărți pe la vreo librărie online, că nu am mai făcut asta de câțiva ani și mă mănâncă palmele :))
   Eu am ajuns cred că doar până la 4 cu Cronicile Wardstone – încet dar sigur, poate termin în viața asta :) Probabil că le-aș fi citit până acum dacă aș fi putut să le împrumut de pe undeva, dar așa parcă nu prea țin să le cumpăr…

   Răspunde

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: