Idei Creative #2: Îngerași din hârtie (Aripi de înger)

 photo idei-creative_zpsltleianw.png

ingerasi-din-hartie-idei-creative-102 Data trecută am confecționat Cizmulițele lui Moș Crăciun, astăzi trecem la un alt subiect „crăciuniferic” și anume îngerașii.
Sunt convinsă că ați întâlnit o mulțime de decorațiuni de Crăciun cu îngerași, dar acum vă voi prezenta o cărticică care vă învață să le faceți cu mânuțele voastre. Este vorba de numărul 102 al colecției Idei Creative: Îngerași din hârtie. Cărticica conține o mulțime de proiecte cu îngerași: de agățat în brad sau prin alte locuri, ghirlande, decorațiuni pentru lumânărele sau pentru fereastră.
Mie cel mai tare mi-au atras atenția ghirlanda „Aripi de înger”, pe care am făcut-o deja și pe care v-o prezint astăzi, și o decorațiune foarte simpatică pentru fereastră, pe care sper că voi avea timp s-o fac până la Crăciun.
Dar să nu ne mai lungim cu vorba și să trecem la meșterit.

ghirlanda-aripi-de-inger7

Aveți nevoie de:
hârtie, de preferat mai groasă (eu am folosit o coală de bloc de desen A3- nu foarte groasă dar suficient de bună) – poate fi de orice culoare sau model vă place, găsiți o mulțime de variante prin magazinele de hobby
ac și ață, pentru înșirat aripioarele pe ea
pene/fulgi – penele decorative se găsesc destul de ușor în magazinele de hobby (posibil chiar și în raioanele de genul acesta din hipermarket-uri), dar de obicei sunt colorate – mie mi-a fost destul de greu să le găsesc albe, singurul loc unde am găsit este ProfiArt (dacă sunteti din București/Cluj vă recomand o vizită, mie mi-a plăcut tare mult :) )
Dacă nu găsiți pene albe puteți lua un pliculeț de pene colorate (pliculețele mici sunt de obicei în jur de 5-10 lei) si să vă alegeți o culoare care vă place (eu ma gandeam sa merg pe albastru) si eventual asortati aripioarele si ața cu penele alese.
Dacă nu vreți să folosiți pene sau nu găsiți puteți opta pentru fulgi de hârtie (știți voi, ca la grădiniță: împăturești hârtia, decupezi modele, despăturești și ai un fulg, așa ceva), ori chiar să faceți voi pene de hârtie sau să puneți doar aripioare sau orice altă idee vă trece prin cap și vă place.
opțional: sclipici, pentru cazul în care aveți hârtie simplă și vreți s-o decorați un pic

ghirlanda-aripi-de-inger1ghirlanda-aripi-de-inger1


Înainte de toate, aveți nevoie de un șablon, dacă vreți ca toate aripioarele să arate la fel. Aici aveți două opțiuni (pentru cazul în care nu aveți deja cărticica, deoarece ea vine cu șablon): fie printați o imagine și o decupați, fie faceți voi șablonul. Pentru a doua varianță desenați o aripă pe o hârtie (poate fi și hârtie obișnuită de xerox, dar cred că e un pic mai ușor de folosit șablonul dacă utilizați carton), după care îndoiți hârtia și decupați aripa astfel încât dupa ce o veți desface să aveți două aripioare unite.

ghirlanda-aripi-de-inger2

ghirlanda-aripi-de-inger3


Folosiți șablonul pentru a desena aripioare, după care decupați-le. Numărul de aripioare depinde de cât de lungă vreți să fie ghirlanda voastră.
Dacă vreți să decorați puțin aripioarele, puteți folosi o foarfecuță mică (de unghii) sau un cutter pentru a decupa câteva pene în relief sau puteți presăra sclipici pe vărfurile penelor (sau ambele). Pentru sclipici vă recomand să folosiți un tub de lipici cu sclipici, se găsesc ușor prin papetării sau magazine de hobby și așa n-o să umpleți toată casa de sclipici :).

ghirlanda-aripi-de-inger4


În final puneți aripioarele pe ață folosind acul pentru a trece ața prin ele și legați o pană între fiecare două aripioare. E suficient dacă legați pana cu un nod obișnuit, atât că trebuie s-o faceți înainte de a pune și aripioarele următoare (altfel ar fi mai greu de făcut nodul și ați putea îndoi aripioarele).

ghirlanda-aripi-de-inger6


Agățați ghirlanda undeva și sunteți gata :).

ghirlanda-aripi-de-inger8

ghirlanda-aripi-de-inger9


Sper că v-a plăcut articolul!
Vă urez spor la meșterit! :)

Mulțumesc frumos Editurii Casa pentru oferirea cărții Îngerași de hârtie!

Photobucket

2 comentarii (+add yours?)

  1. Simona
    dec. 11, 2016 @ 22:06:28

    Awww, ce simpatică ți-a ieșit decorațiunea. Îmi place că ești creativă în continuare. ^_^

    Răspunde

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: