Primul pas într-o limbă străină: Recenzie „Primele mele 1000 de cuvinte în limba germană”

 photo br4_zps3fv6zdgw.png

cover-primele-mele-1000-de-cuvinte-in-limba-germana


Începuturile mele într-ale limbii germane sunt destul de dubioase: până și inclusiv în liceu am făcut doar engleză și franceză, dar la facultate, poate dintr-un noroc, am ajuns să fiu repartizată în singura grupă care făcea germană (dintr-un total de 18 grupe). După doi ani de o oră de germană pe săptămână, și-un curs făcut în afara facultății, am ajuns să știu mai multe timpuri verbale decât am nevoie și chiar și diateza pasivă, dar nu și multe dintre lucrurile cele mai de bază, știți voi, zilele săptămânii, data, ceasul, obiectele cele mai obișnuite din jurul nostru…chestiile alea de le învață copii mici…și cerutul direcțiilor, pentru Dumezeu! că dacă mergi în vacanță în Germania nu te ajută cu nimic că poți conjuga verbe la condițional optativ!

Nu înțeleg de ce profesorii au considerat că dacă avem o vârstă, nu mai e nevoie să ne învețe cuvinte de bază, ci doar să ne îmbuibe cu gramatică; mi se pare o chestie total greșită.
Așa am ajuns la o carte precum Primele mele 1000 de cuvinte în limba germană, care s-a dovedit a fi exact ceea ce aveam nevoie.
Menționez că editura Niculescu a publicat în aceeași colecție și variantele Primele mele 1000 de cuvinte în limba engleză sau Primele mele 1000 de cuvinte în limba franceză. Știu că mai găsiți cărți asemănătoare și la Corint și probabil și pe la alte edituri, construite pe același principiu. Eu am răsfoit mai multe când am fost la tărgul Geudeamus, și m-am hotărât asupra acesteia în principal datorită numărului mare de cuvinte pe care îl cuprinde și datorită ilustrațiilor sale frumoase.

Ce este, de fapt, această carte, ori acest tip de carte?
Este o carte cu imagini, care te ajută să înveți într-un mod vizual cuvinte într-o limbă străină. Cuprinde planse pe diferite teme, cum ar fi acasă, în călătorie, familia, culorile, timpul, vremea, petrecerea, sărbătorile și foarte multe altele. Fiecare plansă este reprezentată de o imagine/compoziție care include diferite obiecte speifice temei acelei planșe, iar pe margine, încadrând această compoziție, se află câte o imagine cu fiecare obiect luat separat, cu denumirea – în limba străină și în traducere – scrisă alături.

Pentru începători într-ale limbii germane (sau altă limbă străină) care se pot baza pe memoria vizuală, o astfel de carte mi se pare un mod perfect și plăcut de a învăța cuvinte, doar ținând-o deschisă pe birou sau într-un loc în care petreci mult timp și eventual mai răsfoind-o sau schimbând pagina din când în când. Din experiență, plasarea paginilor cu informații într-un loc unde-ți arunci privirea adesea (de genul lipite pe peretele din fața biroului) este o metodă foarte eficientă de a memora ce e scris acolo în mod aproape inconștient și totodată rapid. Cu atât mai mult cu cât paginile au și imagini frumos colorate!

Sper că v-a fost util acest articol!
Cartea este una foarte frumoasă ca aspect și în același timp și foarte utilă.


Mulțumesc pentru carte Libris, librărie online unde găsiți și o gamă largă de alte cărți pentru învățarea limbilor străine, precum și o mulțime de alte genuri, toate cu transport gratuit :).

Photobucket

3 comentarii (+add yours?)

  1. gabriela_romanceofpages
    sept. 09, 2016 @ 09:14:46

    ce frumoasa este cartea. Si mie imi plac cartile pentru copii care te invata limbi straine, sunt mult mai interactive si chiar poti invata vocabularul unei limbi din ele. Succes pe mai departe!

    Răspunde

  2. Ursan Georgeta
    nov. 07, 2016 @ 05:29:59

    Mi-ar placea o asemenea carte in limba germana.Se poate?

    Răspunde

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: