La mulți ani tuturor celor aflați încă la vârsta copilăriei și copiilor din voi!
Despre „Aventuri în Momilandia” am aflat acum ceva vreme de la Simona și am decis să o citesc în această lună din câteva motive: 1. deși citeam cu nesaț manga pe când eram în generală, nu am citit niciodată un roman grafic/bandă desenată, 2. m-a atras ideea și personajele și 3. am văzut-o într-o librărie acum câteva săptămâni și mi s-a părut așa de frumoasă că am vrut neapărat s-o am. De asemenea, a contribuit și recenzia pozitivă a Simonei (mulțumesc! :D).
Într-adevăr, acum că am și citit cartea (banda desenată), pot spune că e foarte frumoasă din toate punctele de vedere (legat de aspect și de conținut) și că sunt la fel de încântată de ea ca atunci când am dus-o în brațe de la gară la cămin, ca un copil c-o jucărie nouă, prea frumoasă s-o pună în rucsac.
„Aventuri în Momilandia” cuprinde patru povestioare ce îl au ca personaj central pe Momi, un animăluț ce seamănă oarecum cu un hipopotam. Titlurile celor partu povești sunt:
1. Momi și tâlharii de drumul mare
2. Momi și viața de familie
3. Momi pe Coasta de Azur
4. Insula pustie a lui Momi
Prima nu pot spune că mi-a plăcut foarte tare, însă am adoart-o pe a doua, și nici celelalte n-au fost departe. Sunt atât de pline de imaginație și de hazlii, uneori întâmplându-se lucruri atât de ramdon. Momi este un personaj tare simpatic ce trece prin diverse aventuri și nebunii, alături de alte personaje adorabile.
Unul dintre lucurile care mi-au plăcut mult e faptul că, deși este o carte pentru copii, personajele nu au acea construcție rigidă, cu caractere fie able fie negre, ci au culoare, sunt vii și reale. De asemenea poveștile sunt pline de mici adevăruri simple cu și despre viață, dând cărții un aer foarte plăcut și natural.
Altceva demn menționat sunt, desigur, desenele. S-au ridicat la măsura așteptărilor mele, sunt foarte adorabile și de asemenea destul de detaliate având în vedere spațiul disponibil, și fără a crea nicio clipă senzația de încărcat. Cu totul cartea arată foarte frumos, e într-un format mai mare ca cele obișnuite, cartonată și cu paginile grosuțe și de un crem plăcut. Felicitări editurii Arthur pentru cele din urmă!
La finalul cărții se află și o pagină biografică a autoarei finlandeze. Mi-a plăcut foarte mult ce-am citit acolo despre Tove Jansson. A dus o viață lungă și boemă, demnă de un artist și, îmi imaginez și sper, una foarte frumoasă.
Vă recomand cu cădură această carte. E perfectă pentru puțină relaxare. Eu am citit-o într-o zi de sesiune, în câteva ore, și am ajuns la ultima pagină fără să-mi dau seama. Recunosc că am fost dezamăgită când am întors foaia și mi-am dat seama că se terminase. Aștept cu nerăbdare să apară și la noi următoarele volume :).
„ Să trăiești liniștit, să cultivi cartofi și să visezi! ”
Puteți comanda cartea la Libris, unde găsiți și o gamă largă de cărți pentru copii, beletristici, și alte genuri, toate cu transport gratuit :).
iun. 01, 2016 @ 11:05:44
Suna interesant!
aug. 13, 2016 @ 17:46:57
Reblogged this on Cronopedia.