„A treia fată” de Agatha Christie

coperta_2755_big.gifToamna se numără misterele. Cel puțin pentru mine toamna e vremea perfectă pentru citit romanele Agathei Christie, fiind deja a patra toamnă când fac asta. Aș fi vrut să postez ieri recenzia, din diverse motive însă n-am reușit. De ce ieri, 15 septembrie? Pentru a sărbători 124 de ani de la nașterea doamnei literaturii polițiste și cu siguranță una dintre scriitoarele mele preferate.

A treia fată” este unul dintre acele romane ale Agathei Christie care se abat de la tiparul clasic, în care întâi este săvârșită o crimă, apoi detectivul vine, adună indicii și rezolvă cazul. De data aceasta elementele, cel puțin aparent, își schimbă ordinea, făcându-mă să cred că Poirot, celebrul detectiv belgian, și prietena sa, madam Oliver, caută misterul cu lumânarea. Totul începe atunci când Poirot este deranjat, în timp ce lua micul dejun, de o fată ce susține că e posibil să fi comis o crimă. Dar ea se răzgândește brusc, acuzându-l pe detectiv că e prea bătrân, și fuge înainte de a oferi orice altă informație.

Deși la început nu știm nimic despre caz, nici măcar numele fetei misterioase, pe măsură ce investigațiile avansează misterul parcă se adâncește și mai tare. Se adună o mulțime de nume, fapte și indicii, dar care aparent nu au nicio legătură, dând senzația că știm multe și totodată nu știm nimic. Nu ne rămâne decât să-l urmărim pe Poirot în căutarea verigii ce leagă totul laolaltă. Cazul se dezvăluie pagină cu pagină, apărând uneori fapte evidente, care ar putea sugera un final previzibil; dar nu cred să fie cazul. Agatha Christie e o adevărată maestră a finalurilor neașteptate.

Mi-a plăcut cartea la fel ca orice roman al autoarei, însă nu cred să fie chiar ideal pentru o primă întâlnire cu aceasta și cu simpaticul ei detectiv..pentru asta aș sugera romanele în stilul mai clasic despre care vorbeam la început.
Mulţumesc pentru şansa de a citi cartea Libris, librărie online unde puteţi găsi o multime de alte cărţi online, în română sau engleză, cu transport gratuit :).

Photobucket

3 comentarii (+add yours?)

 1. Cristina
  sept. 16, 2014 @ 15:32:42

  Si mie imi place Agatha Christie. Ai incercat Rodica Ojog Brasoveanu? Mie imi place mai mult decat Agatha Christie.

  Răspunde

 2. Suport Pensie
  oct. 15, 2014 @ 19:42:08

  Prefer Agatha Christie.

  Răspunde

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: