Peripețiile lui Sayuki pe plaiurile admiterii & a II-a ediție „Citește românește”

largeGata, admiterea s-a încheiat, e în sfârșit vacanță din toate punctele de vedere și Sayuki vă scrie oficial ca studentă boboacă la Calculatoare la Politehnica București:) Sunt așa mândră, pot spune că tocmai mi-am îndeplinit un vis, căci din clasa a 9-a visez să ajung aici<3
Peripeții au fost destule:) Duminică, pe 13, am fost până la București să mă înscriu la Politehnică și la Universitate. Deși am spus că visez la Politehnică din clasa a 9-a, totuși în ultimii 4 ani, chiar până foarte curând, m-am cam învârtit în jurul cozii încercând că găsesc alte soluții, pentru că la poli admiterea se dă și din fizică iar eu în liceu am avut o profă de la care nu se putea învăța mare lucru… Așadar, m-am trezit acum vreo 2 luni că, deși am tot spus că nu vreau niciun fel de meditații, totuși nu mai am altă opțiune la materia asta… M-am mai învârtit eu ce m-am învârtit și am început să mă reîndrăgostesc de fizica, cu care obișnuiam să am o relație frumoasă în generală (profa de la meditații era de vină, desigur). Totuși, m-am dus să mă înscriu large foarte nehotărâtă: pe de o parte încă visam la Politehnică, pe de alta mă atrăgea destul de tare și varianta cu informatică la Universitate. Asta până să ajung la fața locului. Universitatea mi-a creat o impresie foarte proastă. Pe afară mai arată cum arată, dar înăuntru, cel puțin la mate-info unde am fost eu, arăta ca o chestie veche și părăsită, cu vopsea îngălbenită pe pereți și afișe din 2009. Unde-i celebra Universitate, fruntașă în clasamentele pe țară, care se presupune că ar trebui să aibă și ea măcar oleacă de prestigiu și să arate într-un fel cel puțin acceptabil dacă nu frumos? Am fost foarte dezamăgită, așa că i-am stabilit statutul de plan de rezervă, m-am înscris și-am plecat spre Politehnică. Acolo, dragostea a înflorit iar:)) Am găsit Automatica și Calculatoare „după miros”, că nu mai fusesem niciodată pe acolo, dar m-am dus țintă la ea. Frumos, modern, curat, cu lume prietenoasă care-ți zâmbea și-ți răspundea la toate întrebările fără să se strâmbe sau ceva. Eu plecasem de-acasă hotărâtă să mă înscriu doar la Calculatoare..și asta am și făcut când am completat pe dosar ce și cum…5 minute mai târziu, la fișa de înscriere, m-am și răzgândit și-am pus și Automatica, deși nu-mi doream acolo, numai-numai să nu ajung la Universitate.
Peste câteva zile au început examenele. Primul l-am avut la Universitate. A fost cel mai mare eșec al meu…acum pare amuzant:)) Subiectele mi s-au părut foarte urâte..și că asta nu era destul, am îmbârligat o integrală și de-acolo s-a dus tot..la info a ieșit okay, chiar dacă și acolo au dat o chestie de a trebuit să vină comisia să ne explice ce vor de la noi, dar la mate a fost un fiasco:)) N-au afișat decât mediile finale, dar sunt sigură că nota la mate a fost mai mică decât orice au văzut carnetele mele vreodată. Și uite cum se-ntoarce roata. Universitatea era planul meu de rezervă pentru că eram sigură că pot să intru foarte ușor, pe când la Politehnică nu eram chiar atât de sigură… A fost exact invers..din fericire, mai mult nici că vroiam:). Okay, recunosc totuși că poate treaba asta nu-i chiar așa întâmplătoare, că nici eu n-am toate țiglele bine puse…Când am dat examenul la Universitate abia știam cum arată subiectul, că mă uitasem la un model doar așa, de chestie…pe de altă parte, grilele de la poli aproape că mi-au ieșit pe urechi…
Acum m-am întors acasă și în sfârșit pot să mă bucur de vacanță<3.
Sper că și ceilalți dintre voi care ați terminat liceul ați încheiat sau veți încheia în curând admiterile cu bine:)

0Scrisoarededragoste0-pic Între timp, pregătim ediția a doua a clubului de lectură:) Știu că a trecut ceva timp de când am încheiat votarea, îmi pare rău că a durat atât, dar eu cred că scuza mea a fost suficent de bună.
După cum am hotărât, la această ediție citim „Scrisoare de dragoste” de Mihail Drumeș. O puteți comanda la Libris, cu transport gratuit, aici sau, mai comod pentru buzunar, o puteți citi online, aici.
Voi face și de data asta semne de carte pe care să le ofer participanților (care sper să fie de data aceasta în număr mai mare), însă încă n-am avut timp să mă gândesc cum le fac, așa că n-am să vă arăt nicio schiță deocamdată.
Ce ziceți de data de 30-31 august? Eu cred că e destul timp, așa că sper să ne auzim în jurul acelei date cu comentarii, recenzii, păreri, citate, ce vreți voi:) Repet, pentru cine încă nu știe: pentru a aprticipa la clubul nostru trebuie în primul rând să citiți cartea pe care am selectat-o împreună printr-un sondaj. Apoi puteți posta diverse articole sau recenzii ale cărții pe blogurile voastre (dacă aveți..și caz în care v-aș ruga să-mi trimiteți link cu articolul) sau mi le trimiteți mie pe adresa de mail a blogului..sau pur și simplu așteptați articolul pe care îl voi scrie eu și vă spuneți atunci părerea printr-un comentariu. Atâta timp cât nu ne abatem prea tare de la subiect și promovăm lectura, totul e bine, nu vreau să impun alte reguli, nu le văd rostul.
Oricine e binevenit (chiar dacă nu aţi mai participat până acum) și, dacă doriți mai multe informații, consultați pagina clubului din meniul de sus și arhiva clubului (găsiți link-ul tot în pagina clubului).

Sayuki încheie transmisia. Seară frumoasă vă doresc:)

Photobucket

21 comentarii (+add yours?)

 1. Anca
  iul. 24, 2014 @ 23:30:29

  Felicitări pentru reușită! Mă bucur că ai intrat unde ai vrut. :) Când ai spus că ai știut din a noua unde ai vrut să intri, am avut un sentiment ciudat. Am terminat a noua și nu am nici cea mai vagă idee ce am să fac peste 3 ani.
  Eu voi pregăti postarea din săptămânile acestea deoarece voi fi plecată și chiar nu vreau să ratez din nou. Vară faină să ai de acum! :)

  Răspunde

  • Sayuki
   iul. 24, 2014 @ 23:54:06

   Merci:) Nu-ți face griji, eu sunt mereu excepția de la regulă:)) Mulți se hotărăsc abia prin a 12-a, unii chiar în perioada bac-ului sau după..am o colegă care săptămâna trecută încă nu se hotărâse..aici admiterea ține până mâine, nu se prea grăbea:)) Fiecare alege pe ce drum s-o apuce atunci când dă peste un domeniu care să-l pasioneze sufient cât să se vadă practicând o meserie din acea sferă. Eu m-am îndrăgostit de info în a 9-a, mai am o colegă care a fost la fel cu biologia, deci noi am cam rămas constante de atunci…alții s-au hotărât mai târziu, dar nu contează, până la urmă toți găsesc câte ceva:)
   Merci, vară frumoasă și ție în continuare:3

   Răspunde

 2. BuburuzaBia
  iul. 24, 2014 @ 23:45:10

  Felicitari pentru admitere! O IT-ista in devenire… :)
  Cat despre „Scrisoare de dragoste”, pana la finele lunii august cred ca voi reusi si eu sa o citesc,sper. :D
  Vacanta si lectura placutaaa!

  Răspunde

 3. Krisz
  iul. 25, 2014 @ 08:47:31

  Bună! De când a apărut prima dată proiectul „Citeşte româneşte” mi s-a părut foarte drăguţ, dar fiind ocupată cu facultatea şi examenele nu am putut participa la prima rundă (nici nu ştiu cum să îi spun). De aceea doream să te întreb dacă mă mai pot înscrie de acum?

  Răspunde

 4. larisaoana
  iul. 25, 2014 @ 17:13:48

  Felicitari pentru reusita! Cand ma gandesc ca peste 4 ani voi trece si eu prin, probabil, aceleasi emotii, ma trec deja fiorii.. Sper sa fiu si eu la fel de hotarata ca tine! Cat despre ce citim la club, sunt foarte bucuroasa, exact cartea pe care mi-o doream fruntasa. Mi-am cumparat zilele trecute cartea lui Dan Lungu aflata in sondaj, dar o voi mai lasa in asteptare. Abia astept sa vina comanda de la libirs si sa-l devorez pe Drumes <3

  Răspunde

 5. TheoRyaMarya
  iul. 25, 2014 @ 18:49:32

  Felicitari Sayuki!! <3 si, normal, bafta in continuare :D
  Pe mine m-a cam lasa impresionata oamenii astia ca tine, care stiu de la inceput ce vor, de 4 ani sa ai aceeasi optiune…e ceva! eu cred ca am schimbat 4 facultati diferite (ca preferinta vreau sa zic, ca inca mai am 3 ani de asteptat :)) )

  Răspunde

 6. Cristina♡
  iul. 25, 2014 @ 20:56:57

  Deabia astept sa citesc cartea de Drumes,ma bucur ca a castigat:))Si bravo cu examenele!Dar sa sti din a 9-a ce vrei of…asta chiar e ceva:]

  Răspunde

 7. rosia_lady
  iul. 26, 2014 @ 10:43:59

  Sper sa reusesc sa citesc si eu cartea asta.

  Răspunde

 8. Lupu Diana
  iul. 27, 2014 @ 12:40:44

  Felicitari pentru reusita!
  Ma inscriu si eu in acest proiect, am postat astazi depsre el pe blogul meu: http://visepierduteintrestele.blogspot.ro/2014/07/citeste-romaneste-2.html

  Răspunde

 9. Pufulet
  iul. 27, 2014 @ 12:48:15

  Mă bucur că ai intrat unde îți doreai!
  O să particip și voi trimite linkul postării pe adresa de mail.
  Te tuc!

  Răspunde

 10. catalina221b
  iul. 29, 2014 @ 23:41:14

  Răspunde

 11. Pufulet
  iul. 30, 2014 @ 19:45:54

  Hei, am facut o leapsa si te-am tagg-uit, sper sa o faci:
  http://in-love-with-books002.blogspot.com/2014/07/finnaly-back-in-business.html

  Răspunde

 12. Aida
  aug. 01, 2014 @ 13:04:06

  Data viitoare vreau sa se citeasca ”Exuvii”. Putem citi ”Exuvii” data viitoare va rooooooog!!! E o carte superba, merita sa fie citita de toata lumea

  Răspunde

  • Sayuki
   aug. 01, 2014 @ 13:27:11

   Sincer, eu mă aşteptam ca la ediţia asta să aibă mult mai multe voturi Exuvii… Îmi pare răi, dar nu funcţionează aşa:). Cărţile pe care le citim sunt alese printr-un sondaj în care poate vota toată lumea, nu după ce vreau eu sau tu sau mai ştiu eu cine să citim:)

   Răspunde

 13. lissahateaway98
  aug. 06, 2014 @ 15:51:28

  Oooh. Mă înscriu și eu la club. Aghh.. Cum.de nu m-am înscris până acum? Aiurită sunt! :)) :3

  Răspunde

 14. Catalina Lulciuc
  aug. 14, 2014 @ 12:40:37

  Răspunde

 15. BuburuzaBia
  aug. 16, 2014 @ 23:58:16

  In final am reusit, aici e recenzia de la ‘Scrisoare de dragoste’ :)
  http://buburuzabia.blogspot.ro/2014/08/scrisoare-de-dragoste-mihail-drumes.html

  Răspunde

 16. Krisz
  aug. 30, 2014 @ 09:08:26

  Tocmai am postat si recenzia mea, imi pare rau ca e pe ultima suta de metri: http://walking-on-letters.blogspot.ro/2014/08/scrisoare-de-dragoste-de-mihail-drumes.html

  Răspunde

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: