Citeşte româneşte #1.1

Okay dragilor, pentru că v-aţi arătat entuziasmaţi de ideea clubului de lectura *vă mulţumesc frumos pentru susţinere<3*, deschidem astazi prima editie cu partea I, şi anume alegerea cărţii.
În eventualele ediţii viitoare voi ţine cont şi de propunerile voastre (pe care puteţi să începeţi să vi le exprimaţi:) ), însă de data asta am făcut eu o listuţă de cărţi. Am încercat să le aleg din mai multe genuri, aveţi şi link-uri spre descrierile cărţilor, sper să găsiţi ceva care să vă atragă:). Puteţi vota între 1 şi 3 cărţi şi puteţi adăuga de asemenea alte propuneri…Încheiem sâmbătă seara:3

Şi pentru că tot e prima ediţie, să ne adunăm la sfat în privinţa a două chestiuni: Primul, perioada în care citim cartea. O lună, o lună jumate, două? Al doilea ar fi numele clubului. „Citeşte româneşte” a fost doar primul lucru care mi-a trecut prin minte, deci aştept propuneri:)

Later edit: Tocmai am aflat ca TVR a lansat în urmă cu vreo săptămână o emisiune cu exact acelaşi titlu:)) Totuşi, ca să nu fie conincidenţa prea mare, ei trarează altfel subiectul. Aici mai multe informaţii:)

Photobucket

21 comentarii (+add yours?)

 1. undertheneversky123
  apr. 09, 2014 @ 11:21:58

  Cred ca o luna e suficient… Mi-ar placea tare mult sa cititm cu totii Romanul Adolescentului Miop. Am auzit multe despre roman si mi-ar placea sa-l citesc:) Pentru numele clubului… „Citeste Romaneste” mi se pare mai mult decat potrivit:)

  Răspunde

  • Sayuki
   apr. 09, 2014 @ 11:31:55

   Şi mie tot Romanul adolescentului miop mi-ar plăcea cel mai mult să fie ales. Am nişte socoteli neîncheiate cu el de prin clasa a 5-a:))
   Eu nu sunt hotărâtă între o lună şi o lună jumate..poate 5 săptămâni, să fie la mijloc:)) Ideea e că e lume care mai are şi alte treburi *oameni pe care îi înţeleg, mai nou* şi poate nu reuşesc să facă rost de carte şi să o şi citească într-o lună. Totuşi, mă bazez şi pe faptul că romanele autorilor noştri sunt destul de uşor de găsit, fie de prin bibliotecile păriţilor/bunicilor, fie online, de la bibliotecă sau în librării, la preţuri acceptabile, mai ales dacă avem nocorul s-o găsim în colecţia BPT :)
   Merci frumos pentru comentariu:3

   Răspunde

   • undertheneversky123
    apr. 09, 2014 @ 15:34:05

    Pai este on colectia BPT. Noroc ca tata le-a cumpărat pe toate si acum o am. Daca vrei poti sa iti spun si numărul cartii din colectie. Si eu am avut o neintelegere cu cartea asta prin a6-a. Nu ai de ce sa îmi multumesti de comentariu. Îmi place ca vrei sa promovezi cartile romanesti. Asta e un lucru deosebit:)

   • Sayuki
    apr. 09, 2014 @ 17:17:12

    Ştiu că Romanul adolescentului miop este la BPT, deşi din câte ştiu nu prea mai e pe stoc, însă eu vorbeam în general, despre orice care am alege să citim:)
    La fel de frumos e şi că există lumea care să mi se alăture. Sper să nu se piardă entuziasmul pe parcurs şi la fel să fim şi când o fi să vorbim despre carte:)

   • undertheneversky123
    apr. 09, 2014 @ 18:38:15

    Sunt sigura ca nu o sa se piarda, pentru ca vom face cu totii recenzii, vom comenta si pana la urma e un lucru frumos, adica pana la urma de ce sa renuntam la o activitate care ne place la toti?

 2. Amaya
  apr. 09, 2014 @ 12:29:41

  Mie mi-ar plăcea ca perioada in care citim să fie de o lună jumate :)
  Legat de cărţi…a crescut inima-n mine când am văzut ,,Scrisoare de dragoste” de Mihail Drumeş pe lista de mai sus. Cartea mi-a plăcut mult şi aş vrea să o recitesc prin intermediul acestei rublici.
  Şi, tot o carte care am adorat-o şi mi-ar plăcea să o recitesc e ,,Lorelei’ de Ionel Teodoreanu.
  Şi alte propuneri de cărţi care mă atrag: ,,Cireşarii” de Constantin Chiriţa,,, Elevul Dima dintr-a şaptea”, ,,Invitatie la vals” de Mihail Drumeş, ,,Recreaţia mare” de Mircea Sântimbreanu.
  Btw, numele clubului mi se pare potrivit…

  Răspunde

  • Sayuki
   apr. 09, 2014 @ 17:22:05

   Merci pentru propuneri:) Cireşarii vreau şi eu să-i citesc, însă nu i-am pus de data asta în sondaj pentru că ştiu că nu se mai găseşte volumul I la BPT şi altfel nu poate fi cumpărat decât la pachet cu toate celelalte volume. Însă am descoperit că la am pe toate ca e-book, aşa că data viitoare îi trec şi pe ei în sondaj, în caz de nu găseşte cineva cartea, i-o voi putea trimite:)
   Şi celelalte propuneri îmi plac, cărţile lui Drumeş sunt superbe<3 Recreatia mare încă n-am citit-o:)

   Răspunde

 3. Anca
  apr. 09, 2014 @ 14:46:49

  M-am gândit, ce ar fi dacă am crea grupul pe booktopia.ro pentru a putea să ne strângem mai ușor? :)
  Mi-ar plăcea o lună, deși poate fi cam greu cu găsitul cărților. Mi se pare că o lună jumătate e puțin cam mult, deoarece într-un an s-ar face foarte puține ”adunări”. Cel mai bine să fie gen 5 săptămâni.
  Eu sincer vreau să citesc Adela pentru că tocmai ce am dat de ea și chiar voiam să mă apuc.
  Iar numele grupului este foarte bine așa! :)

  Răspunde

  • Sayuki
   apr. 09, 2014 @ 17:23:54

   Nu ştiu ce să spun de booktopia, am cont, dar cred că am intrat o singură dată pe acolo, aşa că nu mi-e prea familiar site-ul. Dar o să mă mai gândesc la idee, să vedem întâi şi cum decurge totul:)

   Răspunde

 4. sabryy9ems
  apr. 09, 2014 @ 17:16:42

  Si eu ma bag. O luna ar fi ok, dar hai sa consideram ca suntem chiar la sfarsitul anului scolar si sa o luam mai usor acum. Nu, stiu, e doar o parere. Adica din vara putem sa avem si o carte la trei saptamani, dar eu momentan nu pot sa citesc mult.

  Eu propun o carte a lui George Orwell, cum ar fi „Zile birmaneze”, pentru luna viitoare. Iti zic eu, poti sa stai sa discuti despre o carte de-a lui Orwell pana nu mai poti.

  Răspunde

  • Sayuki
   apr. 09, 2014 @ 17:29:16

   Merci pentru comentariu Sabry, însă ai grijă că noi aici ne vom axa strict pe cărţi româneşti, aşa că Orwell, deşi e un clasic bun, nu se asortează cu tema clubului:)
   Într-adevăr, după vacanţă începe perioada tezelor, e mai aglomerat, pe urmă vin şi examenele/bac-ul , de asta mă gândeam la o perioadă puţintel mai lungă decât o lună…

   Răspunde

 5. bookish girl
  apr. 09, 2014 @ 17:38:58

  Se pare ca luna asta o sa recitesc Romanul adolescentului miop. Sincer ma bucur, au trecut cred ca vreo 15 ani de la prima lectura. Cartea o am in biblioteca, este nou nouta, deci nu trebuie sa o mai caut.

  Răspunde

  • Sayuki
   apr. 09, 2014 @ 23:48:51

   Într-adevăr, pare destul de probabil să câştige detaşat. Şi eu mă bucur:) Cartea n-o am, însă probabil o voi lua de la bibliotecă, exact acelaşi volum cu care m-am luptat în clasa a 5-a, sunt curioasă în ce stare mai e:))

   Răspunde

 6. Cristina♡
  apr. 12, 2014 @ 11:33:35

  Si eu as vrea sa citim Romanul adolescentului miop pentru inceput,pare cel mai potrivit.
  Iar numele grupului e foarte bun asa !:))

  Răspunde

 7. Leontina
  apr. 12, 2014 @ 15:38:19

  E drăguță ideea ta de a încuraja literatura română. Aș avea o mică sugestie, nu că aș avea ceva împotriva titlurilor și autorilor aleși de tine acum, mai ales că îmi place ce scrie Rodica-Ojog Brașoveanu, dar nu ar fi o idee bună să îi susținem pe autorii români contemporani? Eu am citit doi până acum și chiar am rămas plăcut surprinsă. Nu de alta, dar mă gândeam că fiind contemporani ar putea fi mai ușor să ne raportăm la ceea ce scriu. Pentru că, de exemplu, la cărțile Rodicăi mereu trebuie să îi pun mamei întrebări, pentru că niște lucruri care pe vremea comunismului erau normale, acum nu mai sunt și na, sper că ai înțeles ce vreau să zic.
  Și mă gândeam că dacă citim autori români contemporani susținem cumva și piața românească de carte, care chiar cred că are nevoie de așa ceva. Ce doi autori de care ziceam mai devreme sunt Anna Vary și Adina Speteanu.
  E doar o idee.

  Răspunde

  • Sayuki
   apr. 12, 2014 @ 22:40:48

   Piaţa de carte românească nu se referă la cărţile autorilor români, contemporani sau nu, ci la toate cărţile care se editează şi se vând la noi în ţară, deci susţinem piaţa de carte românească îndiferent de autorul cârţii pe care o cumpărăm:)
   Eu când am făcut propunerile din sondaj am fost, evident, destul de subiectivă. Nu sunt foarte informată în ceea ce priveşte autorii români contemporani şi de aceea m-am limitat la clasici, dar dacă voi vreţi să citim şi contemporani, citim şi contemporani:) Singura restricţie a cărţilor pe care le citim aici este să fie româneşti, aşa că nu contează când au fost scrise. Cel mai bine cred că ar fi să citim cât mai variat, să gustăm câte puţin din fiecare. De acum încolo sondajele le voi alcătui din primele 2-3 cărţi care i-au urmat ‘cărţii câştigătoare’ din sondajul anterior ca număr de voturi plus alte câteva titluri pe care le voi selecta de prin propunerile voastre. Îţi mulţumesc pentru sugestie, voi avea grijă ca de acum să înclud şi măcar câte un contemporan prin sondaje:)

   Răspunde

 8. Simona Husaru
  apr. 12, 2014 @ 20:00:45

  Mereu mi-am dorit să pun gheruţa pe Romanul adolescentului miop. Chiar dacă nu particip la clubul de lectură momentan aş dori să citesc cartea aceasta :D…poate găsesc să o împrumut odată de la cineva dacă nu o găsesc în biblioteca veche.

  Răspunde

  • Sayuki
   apr. 12, 2014 @ 22:43:01

   Există mereu varianta împrumutului de la bibliotecă, uneori poate şi varianta online:) Eşti bine-venită să ne spui părerea ta despre carte indiferent când o vei citi:)

   Răspunde

   • Simona Husaru
    apr. 16, 2014 @ 15:48:35

    Spre ruşinea mea, din diverse motive, nu am mai fost pe la bibliotecă de foarte mult timp. Dacă apuc să citesc şi eu cartea cu siguranţă că îmi voi împărtăşii părerea cu voi! ^_^

 9. Anita Karmen
  apr. 12, 2014 @ 20:52:13

  Eu am citit recent Ultimul Avanpost, e o carte romaneasca asa mai cu tenta distopica, seamana cu Hunger Games sau Divergent(daca va place) doar ca actiunea se petrece in Romania.

  Răspunde

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: