Nou în bibliotecă…(27)Într-un final reuşesc să postez al 27-lea ‘nou în bibiotecă’!
Cred că ultimul a fost…în august..da, august! Oh, Doamne O.o Am mai redus numărul de cărţi pe care îl cumpăram în mod normal, dar în atâta timp, tot s-au strâns o grămadă. Probabil ăsta e una dintre cele mai grasunee postări din categoria asta..sau, şi mai probabil, chiar cea mai grasă.

De la Elefant mi-am luat, prin septembrie, Marile Speranţe, Elevul Dima dintr-a şaptea, Cianură pentru un surâs, Crima din Orient Express şi Să ucizi o pasăre cântătoare, pe care le-am citit…

1 1

1 1
1

…Şi dacă e adevărat, În căutarea oii fantastice, şi Adela, pe care încă nu le-am citit.

1 1
1

Cred ca tot prin septembrie, înainte sa înceapă şcoala, mi-am luat din Kaufland Iubiri paralele de Cella Serghi.

1

Am scotocit şi biblioteca bunicii (cum de nu m-am gândit mai devreme să fac asta!?) şi am ‘şterpelit’ Dupa funeralii de Agatha Christie (După înmormântare, în traducerile mai recente) şi încă vreo câteva cărţi: Hamlet, Othello şi Regele Lear ale lui Shakespeare, Dama cu Camelii de Alexandre Dumas fiul, Laleaua neagră de Alexandra Dumas, un dicţionar de personaje literare (tare m-am mirat când am văzut titlul, dar s-a dovedit a fi o carte cu caracterizări de personaje, de când era mătuşa în liceu, deci doar cu 2 ani mai bătrân ca mine:))…totuşi, mi-a fost folositor în vacanţa dintre semestre, pe care mi-am petrecut-o scriind comentariile pentru bac:) *ce mă sperie e că mi-a plăcut să-mi petrec aşa vacanţa O.o* ) şi, ultima dar nu cea din urmă, Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia de Selma Lagerlof, pe care am citit-o şi în copilărie, dar, dupa ce am văzut cât de durdulie e cartea de faţă, mi-am dat seama că ce citisem eu era vreo repovestire…dar, oricum, am luat-o cu gândul că poate o voi reciti, de dragul copilăriei:)

1 Fotografie-0741

Fotografie-0738 Fotografie-0736

Fotografie-0735 Fotografie-0742

Fotografie-0732

De la Libris mi-am luat, pare-mi-se că prin octombrie…sau noiembrie…Ceasurile şi Misterioasa afacere de la Styles, ambele de Agatha Christie *e al treilea an când pe la sfarşit de toamnă/început de iarnă mă apucă brusc poftele de romane poliţiste scrise de ea, şi nu pot să-i rezist..cred c-am să fac o tradiţie din asta:)*

1

De la eMag mi-am luat Cartea nunţii de Călinescu, pe care vroiam de ceva vreme să o citesc şi, când în sfărşit am citit-o, nu m-a impresionat mai deloc… Dar e totuşi un lucru pentru care o voi ţine minte: am cărat-o după mine când am fost la munte, dar, în toată călătoria, n-am citit decât un singur capitol, în tren, la întoarcere, când nu mai puteam de dor de casă şi de mama. Şi despre ce credeţi că era capitolul? Despre o călătorie cu trenul la Constanţa, dar bine-nţeles, personajele ajunseseră cu mult înaintea mea, şi era vară şi plaja şi marea şi…uh, să mor de exasperare, nu alta! (P.S. Da, pentru mine acasa e Constanţa, deci în momentul ăla eram cam pe aceeaşi rută Bucureşti-Constanţa ca şi în carte, iar eu nu cred în coincidenţe:)) )

1

De la munte, mai exact din Braşov (ocazie cu care mi-am amintit cât iubesc oraşul ăsta şi cât de dor mi-a fost de el<3 ) mi-am luat Anne of Green Gables, iar a doua zi mi-am dat seama că între aceleaşi coperte e şi volumul doi, Anne of Avonlea, de L. M. Montgomery. De mult vroiam să o citesc, dar n-am văzut-o niciodată în română O.o Dar ediţia asta mi se pare aşaaa de drăgălaşă<33 Plus că n-a fost nici foarte scumpă. Ah, da, şi m-am şi amuzat pe seama preţului trecut pe spate: 20.0015 lei. Totuşi, la casă nu mi-a cerut acei 0.015 bani:))

1

Din Cora mi-am luat Swann, primul volum din În căutarea timpului pierdut a lui Proust, care a fost ultima carte cumpărată în 2013. Ce să facă Sayuki şi al ei prieten în seara de Anul nou? Să profite de ultima ocazie de a pierde câteva ore prin librarii în 2013, ce naiba!? După vreo oră pierdută prin Cărtureşti, hai şi-n Cora! La casă, casieriţa foarte voioasă: ‘Toată lumea cumpără de băut, voi cumpăraţi cărţi!’ Apoi a început să ne spună cum citeă şi ea prin liceu :)).

Fotografie-0751

De la AdevărulShop *se pare că am cam luat la rând toate librăriile :))* mi-am luat, după ce am citit Marile Speranţe şi am simţit nevoia bruscă de mai mult Dickens, Poveste despre două oraşe, pe care vreau să o citesc de muuult timp, Oliver Twist, pe care, de asemenea, mi-o doream de mult, şi David Copperfield, în două volume.

Fotografie-0753 Fotografie-0755
Fotografie-0757

În ianuarie am primit , cărată din Cluj, Integrala operei poetice a lui Eminescu (când am scris integrala n-am putut să nu mă gândesc la mate..ih), o carte rotofee, în mod dubios fără titlu pe copertă *e prima oară când văd aşa ceva*, cu toate poeziile lui, aşezate frumos pe ani, cu două cuprinsuri, atât în oridinea aşezării în carte, cât şi alfabetic, să nu stai să cauţi ca bezmeticul după nu ştiu ce poezie, cum am observat cam la toate volumele de poezie peste care am dat..

Fotografie-0730

În februarie mi-am luat din Cărtureşti Surorile Boleyn, pentru că mi-a plăcut Moştenira Boleyn şi pentru că de câteva luni Viasat History a devenit programul meu preferat:) *a se citi că am făcut o pasiune pentru istorie…dar ora de istorie rămâne totuşi de departe fruntaşă în topul celor mai groaznice ore*. Totuşi, partea la care nu m-am gândit e că nu prea am timp de o carte de 750 de pagini, aşa ca încă zace pe undeva pe birou, printre caiete şi cărţi de mate, info şi fizică, aşteptându-mă cu semnul de carte pus pe undeva pe la jumatea ei…

Fotografie-0001d

Tot de la Elefant, dar mai de curând *curând însemnând totuşi februarie:))* mi-am luat Hoţul de cărţi, pe care abia aştept să o citesc, şi La lilieci de Marin Sorescu, despre care eram convinsă că e proza, iar când am văzut că-i plină de versuri am fost şocată şi dezamăgită…Totuşi, am citit mai mult de jumătate dintre poezii, împreună cu mama, ca să aibe mai mult farmec..şi ca să nu mă trezesc râzând singură la cele mai amuzante..şi cred că o să-i fac şi o recenzie când o termin :)
Fotografie-0009d Fotografie-0008d

Şiii, într-un final, cărţile primite de la Libris pentru recenzii: Cortina: Ultimul caz al lui Poirot, de Agatha Christie, în octombrie, Madame Bovary de Gustave Flaubert, în noiembrie, Moştenirea Boleyn de Philippa Gregory în ianuarie, Adio, arme de Hemingway (la care ador culoarea aia verde aprins de sub supracopertă<3), în februarie şi Jurnalul Annei Frank, pe care trebuia să o citesc în martie, dar da, am cam întârziat, sper să fie gata curând…

Fotografie-0732 Fotografie-0733
Fotografie-0750
Fotografie-0011d
Fotografie-0728

Şi pozele de grup, pe care le-am echilibrat cam aiurea *sau deloc* că m’deh, n-am făcut deodată toate pozele pentru postul ăsta..de vreo două luni tot ziceam că-l postez…

Fotografie-0761
Fotografie-0003d Fotografie-0013

Uf, gata:) Voi ce noutăţi mai aveţi? Ce cărţi bune aţi mai citit în ultima vreme?:3

Photobucket

21 comentarii (+add yours?)

 1. bookish girl
  apr. 04, 2014 @ 17:07:52

  Multe carti frumoase si valoroase. Sa le citesti cu placere!

  Răspunde

 2. Arachbell
  apr. 04, 2014 @ 17:16:53

  Foarte frumoase cartiile,m-ai facut curioasa cu unele,lectura placuta in continuare!

  Răspunde

 3. Amaya
  apr. 04, 2014 @ 20:41:07

  Recent am citit ,,Hoţul de cărţi” de Mark Suzak şi mi-a plăcut mult. Dacă ai putea, ai avea timp şi chef, mi-ar plăcea să postezi recenzia acestei cărţi. Sunt curioasă ce părere vei avea despre asta. La fel şi cu ,,Jurnalul Annei Frank” :)
  Şi apropo, superbe cărţi….aş vrea şi eu o bibliotecă ca a ta…

  Răspunde

  • Sayuki
   apr. 04, 2014 @ 22:56:04

   Aş scrie cu plăcere o recenzie, dar nu promit nimic, pentru că încă n-am citit cartea, şi cine ştie cât o să mai dureze până o citesc… Cât despre Jurnalul Annei Frank, sper să vină recenzia în maxim o săptămână:)

   Răspunde

 4. Niahara
  apr. 04, 2014 @ 21:47:59

  Carti numai una si una. Superbe! Lectura placuta!

  Răspunde

 5. pustoaicaciteste
  apr. 04, 2014 @ 22:31:56

  Sa te bucuri de ele!
  Si eu am cautat prin biblioteca bunicii si am „furat” cateva carti, unele cunoscute altele nu, dar care s-au dovedit a fi o adevarata comoara.

  Răspunde

 6. Anca
  apr. 04, 2014 @ 22:38:36

  Câte cărți superbe! :) Lectură plăcută!
  Eu sunt acum în pauza de cumpărat cărți, având în vedere că am cam 200 necitite în bibliotecă și ar trebui să mai reduc din numărul lor.

  Răspunde

 7. T.
  apr. 05, 2014 @ 20:40:49

  La mine, bunica mi-a strecurat un dulap de carti in casa…:) Acum o saptamana am vazut filmul Jane Eyre ( cel din 1996, cred) si eram aproape sigura ca am cartea- am gasit-o si am observat ca era a unei strabunici pe care nu am conoscut-o niciodata si pentru ca era editat in Paris, volumul era in franceza…:P C’est la vie!

  Răspunde

  • Sayuki
   apr. 05, 2014 @ 22:22:08

   Ce drăguţ:) Am văzut şi eu un film cu Jane Eyre, dar nu-mi amintesc din ce an era..dar, aşa cum mi se întâmplă mereu când citesc cartea şi apoi văd filmul, mă lasă cu impresia că dacă n-aş fi citit înainte cartea, să ştiu despre ce-i vorba, nu prea aş fi înţeles mare lucru…posibil din cauză că filmul înseamnă mult mai puţin decât o carte… Şi…Jane Eyre în franceză! Foarte drăguţ, deşi probabil şi foarte greoaie…

   Răspunde

 8. bibliodevafiliala3
  apr. 05, 2014 @ 21:52:54

  Bune cărţi! Printre ele şi cea pe care o propun pentru luna asta spre lectură – Să ucizi o pasăre cântătoare, de Harper Lee. Sunt curioasă ce vei scrie despre ea, ca de altfel despre toate celelalte. Spor la citit :)

  Răspunde

 9. Simona Husaru
  apr. 05, 2014 @ 23:00:03

  Foarte frumoase cărţile!! <3 Nici eu nu ştiam că "La Lilieci" include de fapt versuri însă mi-ar plăcea să încerc cărţile din serie.

  De anul trecut şi eu am început să postez cam rar noutăţile în materie de cărţi însă pare mai interesant aşa când fac poze la turnuri de file. :D Mai grea este partea în care trebuie să strâng toate cărţile la un loc şi să sper că nu ratez vreuna…:)))

  În mod suspect şi eu simt o poftă de Agatha Christie în perioada toamnei-iernii. O fi ceva în aer atunci. ^-^

  Momentan citesc Mirona şi înaintez cam greu în lecturarea ei. Sunt curioasă care va fi calificativul meu final…:) Printre ultimele cărţi adăugate în bibliotecă se numără "Regatul umbrelor" care e deja una dintre cărţile lunilor acestora.

  Răspunde

  • Sayuki
   apr. 06, 2014 @ 22:40:14

   O fi ceva în briza mării chestia cu Agatha:))
   Şi eu sunt curioasă ce părere o să ai de Mirona, mie mi-a plăcut mult<3 Cât despre Regatul Umbrelor…dacă nu mă-nşel în iunie se face un an de când n-am mai cumpărat un YA..şi cam tot atunci l-am şi citit pe ultimul. Uneori mă apucă nostalgia, dar nu pot să spun că mă atrage prea tare ceva din ce s-a publicat în ultimul an *okay, de câteva luni bune nici nu mă mai derajez să citesc descrierile:))*…iar dintre cele dinainte le-am citit cam pe toate care-mi păreau interesante:)

   Răspunde

   • Simona Husaru
    apr. 07, 2014 @ 10:45:54

    Nici eu nu am fost foarte încantată de ya, distopii…am păţit să tot citesc şi să mă plictisesc (mereu aveam speranţe mai mari de la cărţile pe care le citeam). Regatul Umbrelor mi s-a părut chiar frumoasă..:D Nu este carte de favorite dar 5 steluţe am zis eu că merită. Sper să reuşesc să mai pun mâna pe YA care să mă încânte căci încep să am senzaţia că nu mai este pentru mine acest gen.

    Am început cu Mirona (cu toate că plănuisem să citesc Pânză de păianjen prima dată) şi sper să îmi placă. Momentan sunt undeva între, încă nu ştiu unde mă va duce acţiunea. Am citit 70 de pagini şi simt că am citit 300 deja :))…

 10. BuburuzaBia
  apr. 24, 2014 @ 01:28:26

  Ce de carti! Vad ca e mai veche articolul, dar observ o gramada de titluri cunoscute si dragi. Primul care mi-a sarit in ochi a fost, desigur, ‘Minunata calatorie a lui Nils Holgerson prin Suedia’. Am gasit si eu cartea la lecturi urbane in urma cu doi ani si am luat-o acasa, de dragul vremurilor bune, in care am vazut desenele animate. Ma intreb, oare, de ce nu fac si o ecranizare a cartii. Ar merita. Sau poate exista si nu stiu eu.
  Apoi am mai ochit „Laleaua neagra” pe care ieri am returnat-o la biblioteca, n-am avut rabdare sa o citesc, am prea multe carti noi pe cap.. „Dama cu camelii” pe care am citit-o si recenzat-o (daca nu ai citit cartea pana acum, sigur o sa-ti placa).
  ‘Hotul de carti’, carte pe care am citit-o cu ani in urma si mi-a placut, desi mi-a cam pus la incercare rabdarea.
  „Anne de la Green Gables”, te felicit daca vei avea rabdare sa o citesti in engleza, mie pur si simplu imi fuge mintea la altceva cand citesc in engleza (singura limba straina in care sunt cat de cat capabila sa inteleg un text) .
  Lectura placuta sa ai! :D Minunatiile astea te vor tine ocupata tot anul… sau macar urmatoarele 3-4 luni.

  Răspunde

  • Sayuki
   apr. 25, 2014 @ 23:14:44

   Bunica avea o grămadă de cărţi de Dumas, dar nu ştiam mai nimic despre niciuna, iar unul dintre lucrurile care nu-mi plac la cărţile vechi e că majoritatea n-au niciun fel de descriere >.>…aşa că am zis să iau una, restul le las poate pentru mai târziu..şi „Laleaua neagră” a fost cea care mi-a atras atenţia:)
   Am citit „Dama cu camelii” imediat ce-am pus lăbuţa pe ea, că tot mi-o doream de câţiva ani, dar culmea, nu ştiam că o avea bunica, iar imediat după ce am găsit-o la ea, au publicat-o şi la Corint, normal:))
   Acum că ai menţionat asta, parcă am nişte amintiri vagi cu tine chinuindu-te cu „Hoţul de cărţi”:)
   Cărţi în engleză am mai citit..Okay, au trecut vreo 2 ani de la ultima, dar dacă am putut atunci, sigur pot şi acum:)
   Eu sper că totuţi mă vor ţine ocupată după ce termin cu bac-ul şi admiterea, dar meh..nu pot să stau toată ziua cu nasul în matematică…
   Merci, lectură plăcută şi ţie:)

   Răspunde

 11. Brandusa
  feb. 24, 2018 @ 19:01:42

  Apropo de Anne de la Green Gables: Pot sa va anunt ca, foarte curand, vor aparea in limba romana, la editura Nepsis, toate cele opt volume ale seriei! De fapt, prin martie-aprilie, primele doua volume, apoi, intr-un ritm sustinut, si celelalte. Sper sa va bucure vestea! Seara frumoasa!

  Răspunde

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: