Recenzie~ Pulbere de Stele de Neil Gaiman

Pulberedestele6-pic Imi doream sa citesc cartea asta de o gramada de timp, de cand am vazut o parte din film la tv, acum vreo 2-3 ani si aveam o mare pasiune pentru Cartea Cimitirului, de acelasi autor. Pentru sansa de a o citi in sfarsit ii mutumesc Libris-ului, librarie online de unde puteti comanda atat aceasta carte, cat si multe alte carti online:).

Pulbere de stele este un basm, dar ceva mai diferit fata de ce cunoastem noi din literatura romana. Desi elementele fantastice si imprejurarile extraordinare sunt la orice pas, ca in toate basmele, eroul nu este totusi decat un baiat, desi cu origini nu tocmai obisnuite; dar ce vreau sa spun e ca nu este nici un fel de Praslea care bate zmeul si salveaza domnita la ananghie. Nu. Indragostit de fata cea mai frumoasa din satul sau -bineinteles- si cu mintile luate de fiorii indragostirii, Tristran ii promite acesteia ca ii va aduce steaua pe care au vazut-o impreuna cazand, iar ea, in schimb, ii va indeplini o dorinta. Astfel, Tristran paseste in lumea de dincolo de zidul de la marginea satului, lumea zanelor, pornind intr-o calatorie aparent iluzorie si cu final neasteptat in care va da peste un om blanos -sau asa ceva- un uicorn, o corabie zburatoare si multe altele printre care, desigur, si o stea.

Nu e tocmai o lectura spectaculoasa, ci una usoara, fara momente de tensiune si suspans, uneori previzibila – cum e in general la basme, doar nu se asteapta nimeni sa pateasca ceva personajul principal, nu? – dar e o poveste frumoasa si merita citita, mai ales ca e ceva mai diferit, care te poate scoate un pic din grila lecturilor obisnuite.

Photobucket

3 comentarii (+add yours?)

 1. Raluca P.
  apr. 02, 2013 @ 15:00:23

  Frumoasă recenzie! Pare o carte deosebită, sper să am ocazia de a o citi.

  Răspunde

 2. dark_eyes
  apr. 05, 2013 @ 15:19:09

  Si mie mi-a placut mult cartea, dar filmul a fost senzational :)

  Răspunde

 3. Trackback: Nou in biblioteca…(23) | Sayuki's blog

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: