Recenzie ~ Invocarea de Kelley Armstrong

Invocarea este primul volum al seriei „Forţele Răului Absolut”. Şi atât în această carte cât şi în celelalte două volume ale trilogiei este limpede că, în copilărie, „daca lui Kelley Armstrong i se cerea să scrie o poveste despre fetiţe şi păpuşi, în istorisirea ei apăreau în mod invariabil fete transformate în stafii şi păpuşi malefice, spre groaza şi disperarea profesorilor ei. Dar toare eforturile de a o convinge să creeze poveşti „normale” au eşuat.”

Chloe Saunders ducea o viaţă destul de obişnuită la cei cincisprezece ani ai ei. Asta până într-o zi, când începe să vadă oameni pe care nimeni altcineva nu îi mai putea vedea – oameni morţi, avea să afle mai târziu… Însă toţi o înţeleg greşit şi ajunge să fie internată într-un sanatoriu, împreună cu alţi adolescenţi despre care se presupunea că sufereau de diferite boli mintale. Însă nu trece mult până când Chloe şi noii săi prieteni află că sanatoriul nu era deloc ceea ce vroia să pară iar povestea cu bolile era doar atât: o poveste; o acoperire pentru ceva mult mai groaznic…

Pe lângă faptul că acţiunea are un ritm alert care te face să te întrebi mereu ce se va întâmpla în pagina urmatoare, povestea fiind, de asemenea, plină de suspans, Invocarea este un roman ce are şi câteva nuanţe de horror, în scene menite să te facă să trăieşti alături de eroină, să fi la fel de înfricoşat ca şi ea, inima ta să bată la fel de puternic ca a ei. Seria lui Kelley Armstrong e ceva foarte diferit faţă de toate romanele paranormal romance sau urban fantasy publicate la noi care mi-au fost date să le citesc. Singurul lucru pe care i-l pot reproşa este faptul ca lasa de dorit la capitolul romance. Totuşi, se află pe lista cărţilor cărora le acord punctaj maxim şi despre care spun ca trebuie neapărat citite!

Photobucket

7 comentarii (+add yours?)

 1. Shadowbooks
  apr. 01, 2012 @ 18:01:24

  Am citit toate cele 3 volume, mi-au placut la nebunie

  Răspunde

 2. Niahara
  apr. 01, 2012 @ 20:51:36

  Răspunde

 3. BuburuzaBia
  apr. 20, 2012 @ 23:03:41

  Acum am inceput si eu editia de buzunar din seria asta, parca imi place mai mult decat cele cu vampirii, cred ca prefer fantomele in defavoarea vampirilor cand vine vorba de literatura fantasy. :) Sper ca nu e mare diferenta dintre editia de buzunar si cealalta. :))

  Răspunde

  • Sayuki
   apr. 21, 2012 @ 12:44:35

   Hihi, ma bucur sa aud ca citesti fantasy, fie cu fantome, vampiri sau orice altceva :))
   Cum adica mare diferenta intre editia de buzunar si cealalta? O.o

   Răspunde

 4. BuburuzaBia
  apr. 21, 2012 @ 13:33:38

  Asta de buzunar e singura la care am acces momentan. Si nu stiu care e diferenta intre ea si cea originala, inafara de dimensiunile cartilor…chiar asa, nu prea imi dau seama. :)) Adica si editia asta e foarte palpitanta.

  Răspunde

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: