Recenzie~ Ritualul de J.L. Smith

După Jurnalele Vampirilor, serie ce mi-a deschis apetitul pentru acest gen de literatură fantastică, am fost foarte încântată când mi-am văzut în bibliotecă toate cele trei volume ale seriei Cercul Secret, Ritualul, Captiva, respectiv Puterea, scrise tot de cunoscuta autoare L. J. Smith.

De data aceasta am avut de-a face cu o serie cu vrăjitoare, care mi-a fost destul de simpatică. Cassie doar ce s-a mutat în mohorâtul orăşel New Salem, chiar din frumoasa Californie. Fiind astfel şi noua fată într-un liceu unde nu cunoştea pe nimeni, e de înţeles că lucrurile nu au decurs tocmai bine chiar de la început. Şi pe lângă asta, a avut şi „norocul” ca printre primele persoane pe care le cunoaşte să se afle chiar înflăcărata şi periculoasa (să nu mai spun răutăcioasa), Faye, secondată de amicele ei. Curând însă Cassie este salvată de Diana, fata cu înfăţişare şi comportament angelic, ce pare a fi opusă lui Faye în toate privinţele. Între cele doua să înfiripă o prietenie tot mai puternică, iar Cassie ajunge să facă parte din grupul popular din liceu, acel grup ce avea un loc doar al său la cantină şi drepturi speciale în şcoală şi de care toţi se temeau sau îl adorau.

În timp ce se afundă tot mai mult în misterul orăşelului New Salem, Cassie află că acest grup special, sabatul, din care făceau parte atât ea şi Diana, cât şi Faye, nu era un simplu grup de copii populari atât de prezent în fiecare liceu. Iar atât faptul că toţi, inclusiv Cassie locuiesc pe aceeaşi stradă, Crowhaven, cât şi faptul că puţinii părinţi rămaşi în viaţă se cunosc încă din copilărie, iar ceilalţi au murit în aceeaşi zi, nu mai par deloc simple coincidenţe…

Ritualul este o carte plină de mister, magie, uşor înfricoşătoare pe alocuri, în care începe să prindă viaţă şi o poveste de dragoste şi care are un final plin de suspans, ce parcă te roagă să faci imediat rost şi de următorul volum. Este o lectură uşoară, relaxantă, pe care v-o recomand!

Photobucket

6 comentarii (+add yours?)

 1. Rose
  feb. 22, 2012 @ 12:33:50

  Mi se pare interesantă. Cred că o să mi-o iau şi eu cu Bravo; n-am nimic de pierdut :)

  Răspunde

 2. Shadowbooks
  feb. 22, 2012 @ 13:29:16

  Da, si eu o voi cumpara :D

  Răspunde

 3. Alex
  feb. 22, 2012 @ 17:58:33

  Chiar citisem azi recenzia pe Bookmag si mi-a placut foarte mult. Felicitari! La serial te uiti?

  Răspunde

  • Sayuki
   feb. 22, 2012 @ 22:26:54

   Merci :)
   Nope, la serial nu ma uit. De cand a inceput semestrul 2 abia mai am timp de citit, de seriale nici atat. Planuiesc sa-l vad la vara, dar asa am zis si anul trecut pe vremea asta si tot nu m-am uitat la nimic ca aveam pc-ul stricat ;|

   Răspunde

 4. Dee.
  feb. 23, 2012 @ 21:14:56

  Mmm, ce bine suna! Vreau si eu sa citesc seria:)

  Răspunde

 5. Dee
  feb. 26, 2012 @ 12:00:04

  Am citit si eu seria de la o prietena:x
  E frumoasa, merita citita :)

  Răspunde

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: