O ladita de noutati de la Leda :)

De Craciun am avut un sac de surprize, acum avem doar o ladita, dar nu-i nimic. Miros un 2012 cu o gramada de super-aparitii :) Cel mai mult m-a bucurat cand am vazut ca vor publica Dearly, Departed de Lia Habel :). Am propus cartea asta acum ceva vreme si intre timp am si primit varianta in engleza. Inca n-am citit decat putin din ea, o tot aman pentru cand voi avea mai mult timp la dispozitie, probabil prin vara, pe motiv ca se citeste cam greoi, pe de o parte ca nu-i in romana pe de alta ca are si mult scris pe pagina si multe pagini. Dar din ce am reusit sa citesc chiar pare interesanta :). Acum am un motiv in plus sa o citesc si sa-i scriu recenzia :).

DEARLY DEPARTED (GONE WITH THE RESPIRATION vol. 1,
un cyber-Victorian/steampunk romance cu zombi, de Lia Habel, în curând la LEDA

Dragostea învinge totul, aşa se spune. Dar poate săgeata lui Cupidon să străpungă atât inimile celor vii cât şi ale celor morţi – sau, mai degrabă, ale celor nemorţi? Poate o tânără lady victoriană să găsească adevărata dragoste în braţele unui zombi arătos?

Anul este 2195. Locul este Noua Victorie – o naţiune high-tech modelată după moravurile, obiceiurile şi moda unei epoci străvechi. Nora Dearly, o adolescentă din înalta societate, este mult mai interesată de istoria militară şi de tulburările politice ale ţării ei decât de ceaiurile dansante şi de balurile debutantelor în societate. Dar după moartea iubiţilor ei părinţi, Nora este lăsată în grija – şi la cheremul – mătuşii sale despotice, o arivistă risipitoare care a cheltuit averea familiei şi acum plănuieşte să găsească un soţ bogat pentru nepoata sa. Pentru Nora, nicio altă soartă nu poate fi mai oribilă de-atât – până când este aproape răpită de o armată de cadavre ambulante.
Dar soarta de-abia şi-a început jocul cu Nora. Catapultată din lumea ei de politeţuri de salon, ea se trezeşte împuşcând zombi lihniţi de foame alături de nişte comandouri misterioase înveşmântate în negru şi înfruntând un virus fatal – aşa-numitul Laz – care învie morţii şi, odată cu ei, şi Iadul. Cu greu se poate numi asta o situaţie fericită. Apoi Nora îl cunoaşte pe Bram Griswold, un tânăr soldat curajos, frumos, nobil… şi mort. Dar, aşa cum se întâmplă şi cu restul unităţii lui speciale de nemorţi, norocul şi ştiinţa modernă i-au oferit lui Bram posibilitatea de a-şi păstra mintea, bunele maniere şi toate părţile corpului. Iar când relaţia, bazată pe încredere, dintre el şi Nora se transformă în tandreţe, nu mai există cale de întoarcere. Ei ştiu că în cele din urmă molima va învinge, despărţindu-i pentru totdeauna pe nefericiţii îndrăgostiţi. Dar până atunci, vor avea ceea ce inimile lor – fie că bat sau nu – îşi doresc.

Dearly, Departed, romanul de debut al scriitoarei americance Lia Habel, este un amestec de romance şi thriller, un roman de o imaginaţie nebunească, plin de aventură zgomotoasă, suspans care te înfioară şi comedie macabră ce redefineşte pentru totdeauna conceputul de dragoste nemuritoare.

O alta viitoare aparitie este Frenezia de Francesca Lia Block, al carei rezumat suna destul de interesant :)

FRENEZIA de Francesca Lia Block, în curând la CORINTeens

Liv are un secret.

I s-a întâmplat ceva când a împlinit treisprezece ani. Ceva care a schimbat totul. Liv se simte pierdută – nu se mai recunoaşte în pielea ei, nu se mai simte ca făcând parte din familie… nu se mai regăseşte în nimic. Singurele momente în care se simte cu adevărat ea însăşi sunt cele petrecute alături de iubitul ei, Corey, în pădurea din jurul oraşului în care locuieşte. Însă în pădure o femeie misterioasă o urmăreşte pe Liv. În pădure, un grup de băieţi sălbatici o pândesc. În pădure, Liv află de blestemul care o va bântui pentru totdeauna. Blestemul care i-a provocat acea frenezie trăită cu patru ani în urmă. Şi care i-o poate provoca din nou, cât de curând. În vreme ce dragostea îi leagă tot mai mult pe Corey şi Liv, secretul întunecat al fetei ameninţă să-i despartă; în acest timp, Liv se luptă să înţeleagă cine – sau ce – este ea cu adevărat. La lumina lunii pline, cele mai primejdioase secrete îşi scot ghearele…

FRANCESCA LIA BLOCK, câştigătoare a prestigiosului premiu „Margaret A. Edwards”, este autoarea a numeroase bestselleruri, printre care superba serie urban fantasy Weetzie Bat, colecţia de poveşti Blood Roses, colecţia de poezii How to (Un)Cage a Girl, romanul The Waters&the Wild, nuvela ilustrată House of Dolls şi romanul de dragoste în stil gotic, despre vampiri, Pretty Dead. Textele sale sunt publicate în toată lumea.

O poveste paranormală pasionantă, densă, fermecătoare, cu o eroină aparte şi o punere în scenă suprarealistă, captivantă. – KIRKUS


Cu adevărat remarcabilă… Block a construit o poveste complexă din punct de vedere psihologic, cu încărcătură erotică şi deosebit de emoţionantă. – BOOKLIST

Si nu uitati daca va atrage cartea Uratii, acum puteti face precomanda *click pe imagine*

Photobucket

P.S. Mi-a inviat pc-ul :). De data asta sper ca o data si pentru totdeauna, ca i-a fost schimbata metropola *a se citi placa de baza* si daca nici asta nu era problema, eu il arunc pe geam. Dar pana atunci…oh, Doamne! Ma simt de parca netul si tot se misca cu viteza luminii O.o …cel putin asa pare pe langa cealalta rabla…

Anunțuri

4 comentarii (+add yours?)

 1. Niahara
  Ian 18, 2012 @ 22:12:41

  Am si eu o intrebare in privinta precomenzii. Cand anume vine cartea dupa ce las comanda? La data aparitiei oficiale sau mai devreme? Pentru ca, pe moment finantele mele sunt cam varza dar vor reinvia in februarie asa ca as vrea sa stiu daca fac precomanda sa o iau direct cand apare.

  Domo Arigato ^_^

  Răspunde

 2. Dee
  Ian 19, 2012 @ 23:23:54

  Amandoua descrierile suna bine si imi place foarte mult coperta de la Dearly, Departed!
  Insa precomanda pentru Uratii cred ca nu o mai dau, ca fondurile mele sunt pe terminate :((

  Răspunde

 3. Baby.Blue
  Ian 22, 2012 @ 15:22:33

  Am vazut ca mai e putin si apare Frenezia! Abia astept!

  Răspunde

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: