Floare-de-Zăpadă şi evantaiul secret

Acum câteva luni, Dianna mi-a recomandat Floare-de-Zăpadă şi evantaiul secret şi de atunci tot o căutam pe la bibliotecă. Cam cu 3 săptămâni în urmă am găsit-o în sfârşit, am citit-o şi am ajuns la concluzia că a meritat aşteptarea.

Cartea Lisei See este o poveste despre feţele iubirii, în China secolului XIX. Floare-de-Crin este cea care îşi aşterne pe hârtie întreaga viaţă, de când nu era decât o fetiţă înainte de legarea picioarelor şi până la bătrâneţe, la şederea în tăcere. Ea ne spune cum este să ai nenorocul de a te naşte fată într-o lume în care doar băieţii sunt apreciaţi, cum este să înduri ruperea oaselor la o vârstă foarte fragedă pentru a avea picioarele crini aurii perfecţi, cum e să pleci din casa familiei tale pentru a te mărita cu un bărbat pe care nu l-i mai întâlnit vreodată şi, în special, cum este să ai o laotong.

Laotong este un suflet-pereche, cineva ale cărui 8 elemente (ziua, luna, anul naşterii, numărul de fraţi şi surori, înălţimea şi alte câteva) coincid perfect cu ale tale şi mai mult de atât. Se pare că în concepţia lor un suflet-pereche are cu totul altă semnificaţie decât aici, în occident. Laotong înseamnă a avea mai mult decât o cea mai bună prietenă, mai mult decât o soră şi chiar mai mult decât un soţ; înseamnă a avea mai mult decât orice…

Mie mi-a plăcut foarte mult cartea şi v-o recomand tuturor şi în special celor pasionaţi de cultura şi tradiţia Chinei sau a altor ţări asiatice, cărora sunt sigură că le va plăcea la fel de mult (spun din experienţă: eu sunt fana Japonia :)) ).

Photobucket

13 comentarii (+add yours?)

 1. roxtao
  nov. 11, 2011 @ 10:53:02

  Foarte frumos ai prezentat cartea. Si mie imi plac mult cartile care descriu cultura si mentalitatea popoarelor asiatice, mi se par fascinante diferentele atat de pregnante intre ceea ce este normal pentru noi si ce este normal pentru altii. Partea cu Laotong suna cel mai interesant, abia astept sa imi iau si eu acest roman. Weekend placut iti doresc!

  Răspunde

 2. Lole
  feb. 16, 2012 @ 11:41:02

  Iti recomand cu caldura cartea „Imparateasa Orhidee” de Anchee Min (daca n-ai citit-o deja). Este o carte incredibila, o sa-ti placa; personal consider ca e mult mai buna decat ”Floare-de-Zăpadă şi evantaiul secret” (care nu e o carte rea!)

  Răspunde

 3. Lole
  feb. 17, 2012 @ 11:51:40

  Aceasta e recenzia care m-a facut pe mine sa cumpar cartea

  http://www.qmagazine.ro/blog-floriana-jucan/imparateasa-orhidee/

  ..si n-am regretat nicio secunda. :)

  Răspunde

 4. Alina
  feb. 28, 2012 @ 22:36:30

  Si pe mine m-a fascinata aceasta carte.

  Răspunde

 5. Alina
  feb. 28, 2012 @ 22:40:11

  Va recomand si „Shanghai Girls”, de aceeasi autoare (Lisa See).

  Răspunde

  • Sayuki
   feb. 28, 2012 @ 22:42:44

   Merci de recomandare :) Am deja Fetele din Shanghai pe lista de cumparaturi, dar vreau intai sa citesc tot de Lisa See, Dragostea Florii-de-Bujor, pe care o am deja in biblioteca <3

   Răspunde

 6. ivanciuc
  mart. 06, 2012 @ 20:33:22

  Sa citesti si Floare de zapada si evantaiul secret….e superba si asta

  Răspunde

 7. vanillamiki
  iun. 24, 2012 @ 12:30:30

  Foarte frumoasa recenzia :) Eu acum citesc Dragostea Florii-de-Bujor si imi place mult, cred ca o sa imi cumpar si Floare-de-Zapada si evantaiul secret :)

  Răspunde

  • Sayuki
   iun. 25, 2012 @ 10:18:30

   Am si eu Dragostea Florii-de-Bujor, am luat-o la putin dupa ce am citit Floare-de-Zapada si evantaiul secret, dar inca nu am apucat sa o citesc.. Am citit vreo 50 de pagini dupa care am lasat-o pentru nu mai stiu ce carte noua in biblioteca pe care vroiam demult sa o citesc si pe urma n-am mai reluat-o… Sa-mi spui cum ti s-a parut la sfarsit :)

   Răspunde

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: