Cartea Viitorului

De ceva timp îmi doream să citesc ceva de Cecelia Ahern. Când în sfârşit am pus mâna pe o carte de-a ei, Cartea Viitorului, am devorat-o în 3 zile şi a fost o lectură destul de lejeră, nu a trebuit să mă forţez ca să o citesc repede.

Iniţial, Tamara Goodwin a fost genul de fată ce locuia într-o casă imensă, îşi petrecea fiecare vacanţă într-un alt loc şi putea avea orice îşi doare. Însă totul se schimbă după moartea tatălui ei, când ea şi mama sa rămân fără nimic şi sunt nevoite să se mute la unchiul şi mătuşa Tamarei, la ţară. Deşi nu i-a picat deloc bine această mutare, fata nu e chiar genul care face crize din cauză că nu are semnal la mobil. Pe parcurs ajunge să se descopere pe sine, la final vorbind despre „vechea şi noua Tamara”. Şi toate pornesc de la acea carte misterioasă pe care pune mâna din întâmplare.

Vreau să spun că, la cât de mult îmi doream să citesc o carte a acestei autoare, nu m-a dezamăgit deloc. Nu, nu e o lectură excepţională, nu e genul de carte care te lasă mult timp gândindu-te la ea după ce o termini. Dar mie mi-a plăcut foarte mult, pentru că m-a condus într-o atmosferă pe care o iubesc, atmosfera trecutului. Iar în spatele cărţii misterioase ce constituie subiectul principal, se ascunde o altă poveste, mai frumoasa, mai profundă, despre iubire.

Photobucket

4 comentarii (+add yours?)

 1. biaartistanca
  dec. 30, 2011 @ 01:09:17

  Si eu mi-am luat-o, cadou de anul nou, mi-a placut mult rezumatul de pe soperta si am zis sa mi-o fac cadou de anul nou :)) Abea astept sa o si citesc.

  Răspunde

 2. biaartistanca
  ian. 14, 2012 @ 19:32:40

  Am terminat si eu intr-un final cartea.E una buna. Partile in care Tamara afla ca femeia misterioasa care ii lasa cadouri e defapt barbat si chiar tatal ei a fost cea mai buna. Si personajul Rosaleen e unul foarte interesant si bine conturat intr-un rol negativ.O simpla femeie harnica de la tara nu ai crede ca poate refula atata ura manipuland pe toata lumea… Si istorioara adultilor, copilaria lor era faina. Chiar finalul, scrierea din jurnal m-a lasat putin rece.Per ansamblu e o carte care merita achizitionata, citita si imprumutata mai departe :))

  Răspunde

  • Sayuki
   ian. 16, 2012 @ 22:01:05

   Ma bucur ca ti-a placut :). Mie Rosaleen mi s-a parut insuportabila de la inceput, nu m-am mirat asa tare cand i-a fost dezvaluita devarata fata. Da, si mie imi placea cand povestea despre copilaria lor…
   Eh, de-ar fi si lume carora sa le-o pot imprumuta. Dar nu trebuie sa ma plang, cunosc chiar 3 persoane carora le imprumut carti, asa ca e un record >.<

   Răspunde

 3. Alexis
  sept. 05, 2012 @ 01:43:56

  mie mi-a placut foarte mult ! si e amuzant ca daca compari cartea cu „p.s. te iubesc” nici nu zici ca e aceeasi autoare , cartile sunt scrise foarte diferit si imi place asta , pentru ca dovedeste ca autoarea e ca un cameleon ;)).. adica , in cartea viitorului limbajul este mai de adolescenti ,si in p.s. te iubesc e un lumbaj mai profund. dar mi-au placut amandoua.

  Răspunde

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: