Sub lupă: E. Rose Sabin

Şi uite că iar creez o categorie nouă :). Pentru început v-o prezint pe Elenora Rose Sabin, autoarea seriei Şcoala de Vrăjitorie, apărută şi la noi, la editura Nemira.
Despre autoare nu am găsit prea multe, dar wikipedia zice:

Elenora Rose Sabin (E. Rose Sabin) is an author of fantasy and science fiction novels for children and young adults, the most notable being A School for Sorcery, which is set in a universe similar to that of Harry Potter.

E. Rose Sabin is a former teacher at the middle school (Spanish and English) and junior college level (adjunct instructor). She has had many of her short stories published in small circulation magazines such as Nuclear Fiction, Fresh Ink and Figment. A School for Sorcery, winner of the Andre Norton Gryphon Award, was her first published novel.

1. Şcoala de Vrăjitorie
„Tria, eroina din Scoala de Vrajitorie, are probleme: eleganta si ranchiunoasa ei colega de camera are obiceiul de a se transforma intr-o pantera neagra, un elev ostil invoca Femeile Teribile si intreg cursul de vrajitorie pare ca va avea un sfarsit ingrozitor… Asta pana cand Tria reuseste sa dobandeasca puteri neasteptate. O poveste complicata si… surprinzatoare, pentru adolescenti nastrusnici!“ Joan Aiken

2. Puteri Periculoase

In marele oras Port-of-Lords viata nu-i deloc usoara pentru Trevor Blake si prietenul sau cel mai bun, Les Simonton, veniti din Provincia Campiilor. Ajunsi in Port-of-Lords pentru a fi initiati in arta magiei de Comunitatea Celor Inzestrati, ei isi dau seama ca lucrurile nu sunt deloc asa cum isi inchipuisera. Cand pica in mainile unui sarlatan si ale unui Ales diabolic, Trevor afla ca puterea sa are limite, iar Les descopera ca are un har pe care nu-l banuia.

3. Bestiile Atacă
Gray Becq va descoperi ca moartea nu este cea mai cruda soarta. A trecut un an de cand a scapat cu greu de pe Taramul Teribil, o lume malefica, aflata dincolo de granitele timpului. Daca n-ar fi fost Tria Tesserell si extraordinarele ei puteri, Gray ar fi pierit cu siguranta.
Acum, aproape ca-si doreste sa fi murit.
La scoala Lesley Simonton pentru cei cu Talente Magice se declanseaza o serie de infioratoare „accidente”. Banuielile cad asupra lui. Sa fi adus oare cu el un demon de pe Taramul Teribil?
Ca sa descopere adevarul isi va folosi intreaga forta magica de care dispune. Iar in final va trebui sa se confrunte chiar cu demonul din el insusi.

Am ales tocmai această serie pentru că am observat că nu e foarte populară, deşi o consier o serie foarte bună. Anul trecut am citit toate cele 3 volume, pe care le am şi în bibliotecă. Toate au fost frumoase şi fiecare mai frumos decât anteriorul, astfel că ultimul, Bestiile atacă mi-a plăcut cel mai mult. Şi abia după ce le-am terminat de citit pe toate am realizat care era legătura dintre ele, pentru că aceasta nu e o serie obişnuită, în care al doilea volum este continuarea primului şi tot aşa. Şi nu este nici tipicul romanului adolescentin, în varianta cu vrăjitoare.
Dacă vă apucaţi cumva să o citiţi dar primul volum nu vă prea impresionează, vă sfatiuesc să nu renunţaţi totuşi la serie, pentru ca pe parcurs devine foarte interesantă.

Photobucket

4 comentarii (+add yours?)

  1. Trackback: Sub lupa: Cecelia Ahern « Sayuki's blog
  2. Rose
    dec. 26, 2011 @ 19:45:22

    Sayuki ştii cumva de unde aş putea să-mi cumpăr şi eu seria? Pe site-urile pe care m-am uitat eu nu era în stoc şi vreau tare mult s-o citesc. :D

    Răspunde

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: