Jurnalele Vampirilor 3 – Furia


Dintre primele patru volume ale seriei, al treilea, Furia, concureaza cu al patrulea, Reuniunea, in topul meu de cel mai bun volum al seriei. Pur şi simplu nu mă pot hotărî.

Începutul mi se pare de-a dreptul şocant. După atâtea petrecute între Elena şi Ştefan, Damon reuşeşte să o transforme în vampir şi, după ce învie, îl uită cu totul pe Ştefan, susţinând că adevărata sa iubire e doar Damon. Şi brusc, tot ce s-a întâmplat in primele două volume pare lipsit de sens; adică gata, lupta s-a sfârşit, Damon a câştigat şi probabil nimic nu va mai fi la fel. Dar nu e chiar aşa, pentru că încet încet lucrurile îşi revin la normal. Înfine, normal într-un sens ciudat, pentru că Elena nu va mai putea să fie niciodată ca înainte.

O nouă forţă malefică este prezentă în oraş, cea care a împins-o pe Elena cu maşina în râu şi care a ţinut-o sub apă, lăsând-o fără aer şi crezând că asta o va omorî de tot. Dar nu a făcut decât să o transforme în ceea ce este acum, iar această putere pare să vrea răzbunare. Din fericire, vine şi o mână de ajutor pentru forţele binelui, o altă forţă ce îi ajută prin intermediul lui Bonnie. Cine era defapt această „mână de ajutor”, vă las să descoperiţi. Între timp, lucrurile se înrăutaţesc în oraş aşa că puterea malefică trebuie înfrântă cât mai repede cu putinţă.

Deznodământul e cu adevărat tragic, dar şi foarte emotionant. Şi dacă nu era sfârşitul, poate că nu aş mai fi pus Furia pe primul loc in serie. Răsturnări de situaţii peste răsturnări de situaţii. Aproape că nu mai poţi să o laşi din mână, decât când ajungi la ultima pagină şi, cu părere de rău, spui „Gata?!…” Dar am mai spus asta: cărţile astea sunt prea scurte. In străinătate sunt numai două volume, pe când la noi le-au împărţit în patru, că de-suntem în România…

Photobucket

2 comentarii (+add yours?)

  1. Andreea
    apr. 26, 2011 @ 14:18:58

    Tocmai am terminat The Fury aproape iti vine sa plangi la final. Cu adevarat fascinant.

    Răspunde

Lasă-mi o părere :) Comentariul tău va fi vizibil după aprobare.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: